GHOSTS OF THE OZARK: David Arquette hraje v duchařině říznuté westernem

Ikona slasheru Vřískot se v traileru potkává s mrtvými dušemi v jižanské Americe po občanské válce

Filmový šerif Dewey Riley z Woodsboro hraje jednu z hlavních rolí v novém temném westernu GHOSTS OF THE OZARKS, který diváky zavede do Arkansasu na sklonku devatenáctého století po skončení války Severu proti Jihu. Zdánlivě idylické město v hornatém regionu Ozarks, do něhož míří mladý lékař v podání Thomase Hobsona, ale zastírá uzavřenost obyvatel potýkajících se se zlými duchy.

David Arquette se na chystaném snímku z dílny Matta Glasse a Jordana Waynea Longa podílí také produkčně. S oběma tvůrci se přitom poprvé sešel při spolupráci na loňské hororové komedii 12 Hour Shift režisérky Brey Grant, kde si navíc zahrál po boku žánrové veteránky Angely Bettis, s níž se znovu sešel i na place ozarkské duchařiny.

Hvězda Vřískotu je zkrátka v nízkorozpočtové kinematografii a hororu jako ryba ve vodě. Sláva Cravenovy franšízy poněkud zastínila jeho další žánrové role, kupříkladu v kanibalském hororu z dob Divokého západu nazvaném Kosti a skalp. Zahrál si však i v propadácích, jmenovitě ve svém režisérském a scenáristickém debutu Řezník o masovém vrahovi nosícím masku bývalého prezidenta USA Ronalda Reagana.

Premiéra Ghosts of the Ozarks je naplánována na 3. února, kdy bude uveden ve vybraných amerických kinech a zároveň vyjde digitálně na VOD platformách.