EVIL DEAD RISE bude seriózní a drsné pokračování, slibuje Bruce Campbell

Všechno je to o režisérovi a Lee Cronin se rozhodl vydat mnohem temnějším směrem

Po dlouhých letech klidu je kolem značky Evil Dead zase nebývale rušno. Je to sotva týden, co vyšel herní survival Evil Dead: The Game, a už tady máme další novinky týkající se netrpělivě očekávaného filmového pokračování EVIL DEAD RISE. To nás vezme do Deadity zamořeného mrakodrapu a podle slov produkujícího Bruce Campbella se máme těšit na temný snímek, který si nebere servítky.

Kdo si objednal bonusy napěchovanou sběratelskou edici zmiňované videohry, která by podle oslavných recenzí měla potěšit všechny fanoušky franšízy, získal v obsáhlém balení také knihu The Art of Evil Dead: The Game, kde je mimo ilustrací hned několik rozhovorů. V jednom z nich se dokonce sám Campbell rozmluvil o tónu chystané páté části filmové série.

„Jsem z toho přímo nadšenej. Bude to [Evil Dead Rise] skvělé a velice, velice intenzivní. Jde o temnou a hodně dospělou kapitolu Evil Dead,“ prozradil. „Nenazval bych to přehlídkou nechutností, ale je to velmi drsné a pořádně surové. Prostě další variace, jakou najdete nejenom v rámci Evil Dead, ale hororu obecně. Všechno je to o filmaři. Sam Raimi si tyhle tvůrce sám vybírá, a Lee Cronin, který to režíroval, je tak trochu seriózní chlapík. Tak jsme ho prostě nechali dělat si to svoje,“ dodal Campbell.

Zdá se, že Evil Dead Rise tak kompletně upustí od Raimiho slapstickové řezničiny a půjde mnohem vážnější cestou, podobně jako Fede Alvarez v remaku Lesního ducha z roku 2013. Nezávisle na tom proběhla ve středu 18. května vůbec první novinářská prezentace konglomerátu Warner Bros. Discovery, kde byly představeny úplně první záběry z Croninova filmu. Jedním z přítomných novinářů byl Eric Goldman z magazínu Fandom a podcastu We Enjoy…, který na svém Twitteru prezentovanou scénu popsal a podle všeho zahrnovala „posedlou, jakou Deadite vyhlížející dívku, která stála na kuchyňské lince a křičela na dalšího muže.“

Konkrétní datum premiéry plánovaného pokračování zatím není známo, dočkat bychom se jí ale měli někdy v průběhu letošního roku na streamovací službě HBO Max. Vedle Cambella s Croninem, který je zároveň autorem scénáře, se na filmu dále podíleli autoři původní trilogie, výkonní producenti Sam Raimi a Rob Tapert. V hlavních rolích se představí Alyssa Sutherland (Vikingové, seriálová Mlha) a Lily Sullivan (seriálový Picnic at Hanging Rock).