Mladý muž drží stráž nad posedlým tělem v démonickém hororu THE VIGIL

V zajetí démonů s židovskými kořeny

Debutující režisér Keith Thomas se inspiroval židovskou kulturou i mysticismem a zasadil klasické schéma démonické posedlosti do neokoukaného prostředí. Jeho hororová prvotina THE VIGIL, která sklízela úspěch na festivalech v Torontu i Sitges, se konečně představuje v košer traileru.

Mladý Yakov přišel nejen o svou víru, ale i o peníze. Aby vyřešil svou finanční krizi, nechá se najmout jako šomer. Podle tradice má přes noc držet stráž nad tělem člena ortodoxní židovské komunity a poskytnout útěchu jeho duši. Místo poklidné noční vigilie na něj ale čeká setkání s prastarým démonem lačnícím po nové duši.

Scénář k filmu, odehrávajícímu se během jediné noci, napsal sám Thomas, který na sebe upozornil působivým čarodějnickým kraťasem Arkane (2017). V hlavní roli jeho celovečerního debutu se objeví Dave Davis, Fred Melamed, Lynn Cohen a Malky Goldman. První upoutávka pak vysloveně připomene židovskou variaci Tajemství smrti slečny Neznámé (The Autopsy of Jane Doe).

The Vigil dorazí do britských kin 17. července prostřednictvím Vertigo Releasing. Ve Spojených státech snímek distribuuje Blumhouse, takže je dost možné, že se v bližší době objeví i na VOD platformách.