SNY V ČARODĚJNICKÉM DOMĚ: Nová audiokniha Planet Dark je hotová symfonie hrůz

Student Miskatonické univerzity propadá děsivým nočním vizím. Jeho hrůzné sny se stávají realitou v horečnatém audio zpracování okultní povídky H. P. Lovecrafta

Vyvolaly ty sny horečku, nebo horečka způsobila sny? Ponořte se do pokrouceného prostoru a času a zažijte na vlastní uši horečnaté delirium blouznivce Waltera Gilmana v temném zvukovém zpracování fantaskní novely s patinou okultismu. Planet Dark uvádí další titul z audio kolekce STOPY HRŮZY, který navazuje na cyklus Lovecraftovských adaptací a s novelou SNY V ČARODĚJNICKÉM DOMĚ rozehrává hotovou symfonii hrůzy.

Sny byly vždy nedílnou součástí života H. P. Lovecrafta. Rozepisoval se o nich v bohaté korespondenci se svými přáteli, důležitou roli ovšem hrály také ve značné části jeho literárního díla. Ať už šlo o snové vidiny plné tajemství, varovné předzvěsti nevyhnutelných hrůz nebo zastřené vzpomínky dávno minulých let. Nejinak je tomu i v příběhu o nadějném studentovi a geometrie, který propadne příznačnému kouzlu města Arkham a najde zálibu v okultních vědách. Poté, co se ubytuje v nepravidelných podkrovních prostorách nechvalně proslulého domu, kde kdysi přebývala obávaná čarodějnice, se jeho fascinace mění v děsivou noční můru. Trpí nočními běsy a postupně zjišťuje, že jeho snoví návštěvníci jsou ve skutečnosti mnohem víc než pouhý výplod jeho mysli.

Sny v čarodějnickém domě, které v sobě působivě spojují science fiction s hororem, vznikly v roce 1932, poprvé ale vyšly až o rok později na stránkách magazínu Weird Tales, formativního rodokapsového periodika, jenž se stal kolébkou literárního žánru weird fiction. Novelu do zvukové podoby zpracoval režisér Robin Kvapil ve věhlasném studiu Needles. Díky přízračné hudbě a důmyslnému sound designu zvukových mistrů Jonáše Rosůlka a Adama Boháče posluchače doslova pohltí ponurá atmosféra předlohy a přenese je na onu blouznivou hranici mezi sněním a bděním. Obludné příšeří nočních výjevů svým hlasem sugestivně zprostředkoval Miroslav Krobot podle překladu Stanislavy Menšíkové. Pro Planet Dark vyrobil Bionaut, cover art vytvořil kreslíř Marek Škubal.

Audiokniha Stopy hrůzy #3: H.P. Lovecraft – Sny v čarodějnickém domě je dostupná na portálech Audiolibrix, Audioteka, Alza, Knihy Dobrovský a Martinus, kde zároveň najdete i naše předešlé tituly Hrůza v Dunwichi nebo Volání Cthulhu. Nezapomeňte se s námi podělit o svoje dojmy z poslechu a sledujte Stopy hrůzy dál.