Web thriller #martyisdead dostane ještě mrazivější pokračování

Marty je mrtvý, Anna má ale ještě šanci

Martyho smrtí příběh neskončil. Produkční společnost Bionaut a internetová televize MALL.TV chystají pokračování mrazivé web série #martyisdead. Producenti Lukáš Záhoř a Vratislav Šlajer to oznámili během projekce seriálu na zlínském filmovém festivalu. Nová kapitola s názvem #ANNAISMISSING nahlédne do výrazně temnějšího prostředí virtuálního světa.

Osmidílný thriller o patnáctiletém chlapci přezdívaném Marty vloni nevybíravým způsobem otevřel otázku kyberšikany a za svůj znepokojivý pohled na hranice morálního chování si z festivalu Serial Killer odnesl cenu pro nejlepší webseriál střední a východní Evropy. Jeho pokračování hodlá zajít ještě o kousek dál. Ústředním motivem chystané série #annaismissing, která vychází z reálných událostí, od nichž se odvíjí fikční děj, bude vyšetřování únosu dítěte za účelem natáčení a prodeje nelegálních videí.

Stejně jako #martyisdead tak jeho pokračování bude kombinovat napínavý thriller s detektivní zápletkou. V centru zájmu budou nové postavy, objeví se ale i hrdinové #martyisdead a s nimi odpovědi na některé nezodpovězené otázky z první série,“ popisuje projekt producent Vratislav Šlajer z Bionautu.

Seriálem #martyisdead chtěli producenti poukázat na nástrahy virtuální komunikace, přispět k celospolečenské diskuzi o nich a poukázat na neadekvátní postihy pro internetové predátory. „Volně navazující sérií #annaismissing chceme dál rozvíjet téma online bezpečnosti a dalšími doprovodnými materiály přispět k úpravě zákonů, které například neumožnují uložit doživotní zákaz práce s dětmi, nebo pracují s velmi nízkými tresty,“ dodává šéfproducent MALL.TV Lukáš Záhoř.

Temný příběh, který postupně skládá mozaiku událostí vedoucích ke zmizení čtrnáctileté Anny, je dílem autorů předešlé série, scenáristy Jaroslava T. Mišky a režiséra Pavla Soukupa (Lesapán). K dosažení autenticity připravovaného seriálu přispívá úzká spolupráce s policií a odborníky na internetovou bezpečnost. Cílem tvůrců je umocnit napínavou formu a zároveň popsat promyšlený systém sociálního inženýrství i bezbrannost obětí, které v něm uvíznou.

Premiéra #annaismissing je naplánována na jaro 2021, kdy paralelně vyjde jak v kinech, tak na MALL.TV. „Každá verze nabídne trochu jinou část příběhu a pro diváky to bude jistě překvapivý zážitek,“ doplňuje Šlajer.

Kompletní seriálový thriller #martyisdead, který momentálně bojuje o hlavní cenu na mezinárodním festivalu Marseille Web Fest, sledujte zdarma na mall.tv/martyisdead.