KADÁVER: Zvrhlé podobenství z dystopického Norska

Netflix zve do divadla krutosti uprostřed jaderné apokalypsy

Norové našli lék na duši a hladomor v apokalyptickém psycho-hororu KADÁVER. Streamovací gigant dneska vypustil další horkou novinkou z naditého halloweenského lineupu Netflix & Chills. Tentokrát nás vezme do krutého postapokalyptického světa, kde se schyluje k ještě krutějšímu divadelnímu představení.

Svět postihla jaderná katastrofa. Beznaděj a hladomor je každodenním chlebem většiny přeživších. Dokud výstřední majitel jednoho hotelu neuspořádá dobročinné divadelní představení, jehož součástí je i bohatá hostina. Jevištěm samotného divadla je celý hotel a diváci si musí nasadit masky, aby je bylo možné rozeznat od herců. V centru toho všeho stojí tříčlenná hladovějící rodina, která záhy zjistí, že cena za účast je až nelidsky vysoká.

Snímek, který se kompletně natáčel v České republice a za jehož působivý vizuál je zodpovědný Ondřej Lipenský (Domestik), je teprve druhým autorským projektem mladého norského tvůrce Jaranda Herdala. V hlavních rolích se objeví Gitte Witt, Thomas Gullestad, Thorbjørn Harr, Maria Grazia Di Meo a Kingsford Siayor. Podle traileru se můžeme těšit na silně stylizovanou metaforu zvrhlého třídního boje, zasazeného do atraktivního prostředí dystopické budoucnosti. A jak dokázala nedávná Díra (El hoyo), tyhle žánrové podobenství dokážou být hodně fajn.

Kadáver je ode dneška dostupný online na Netflixu.