CALLS: Fede Alvarez vytvořil mrazivý seriál vyprávěný formou telefonních hovorů

Nová série od Apple TV + slibuje audiovizuální zážitek jako žádný jiný

Pozorně poslouchejte a dobře se dívejte. Režisér remaku Evil Dead a nerváku Smrt ve tmě pro Apple TV+ vytvořil mysteriózní sérii plnou temných tajemství ukrytých v obyčejné telefonní komunikaci. CALLS, jak se tajemná novinka jmenuje, slibuje unikátní zážitek, který kombinuje zvukový příběh s minimalistickými vizuálními podněty. První upoutávka pak dává na vlastní uši zakusit zneklidňující atmosféry celého projektu.

Titul vychází ze stejnojmenného francouzského seriálu, který se dočkal tří sezón a je považován za průkopnické dílo moderní televizní produkce. Jeho autorem je režisér a scénárista Timothée Hochet. Stejně jako originál budou i americké Calls krátkoformátovými příběhy s maximální délkou do 15 minut. Ty nabídnou celkem devět telefonních hovorů, které z obyčejné konverzace přejdou v řetězec mrazivých událostí obracejících životy volajících vzhůru nohama. Zdánlivě nesouvisející příběhy přitom pojí mnohem víc, než by se na první pohled mohlo zdát.

Všech devět epizod režíroval talentovaný Fede Alvarez, který se v posledních letech věnuje primárně scenáristice a produkci. Podle něj jsou Calls uhrančivým zážitkem, co dokazuje, že skutečná hrůza spočívá v interpretaci neviděného a ve znepokojivých místech naší fantazie. Přestože prim celého projektu spočívá ve zvuku, podílel se na něm opravdu zvučný ansámbl hereckých hvězd. Jednotlivým volajícím svoje hlasy propůjčili Pedro Pascal, Lily Collins, Rosario Dawson, Stephen Lang, Karen Gillan, Clancy Brown, Aubrey Plaza, Aaron Taylor-Johnson, Mark Duplass, Judy Greer, Riley Keough, Danny Huston, Joey King, Ben Schwartz, Jaeden Martell, Nick Jonas nebo Jennifer Tilly.

Kompletní první sezóna vychází na Apple TV+ už 19. března.