Další filmový Vetřelec potvrzen! Půjde o samostatný film a natočí ho Fede Alvarez

Slavná sci-fi sága se vedle připravovaného seriálu rozroste o další filmový přírůstek, který nás vezme za hranice známého příběhu

Vetřelec se vrací. Už zase. Po bezmála pětileté pauze, kdy to po komerčním propadu Covenanta vypadalo s celou značkou dost nejistě, se legendární xenomorf najednou objevuje na všech mediálních platformách. Máme tu novou videohru, dočkali jsme se komiksové resuscitace pod hlavičkou Marvelu a v příštích letech se ikonický mimozemský zabiják navíc podívá do televizního vesmíru. A teď se legendární sága rozroste o další filmový přírůstek. Ten napíše a natočí Fede Alvarez, režisér remaku kultovní klasiky Evil Dead nebo atmosférického nerváku Smrt ve tmě. Zkrátka a dobře, Disney hodlá svou akvizici populární franšízy vytěžit na maximum.

Dosud nepojmenovaný projekt z vetřeleckého univerza vznikne exkluzivně pro Disneyem vlastněnou streamovací službu Hulu a o jeho produkci se postará sám duchovní otec značky Ridley Scott prostřednictvím vlastní produkční společnosti Scott Free. Se zprávou přišel jako první server The Hollywood Reporter, který dále uvádí, že Alvarez se svým námětem Scotta oslovil už před lety, ale teprve na konci minulého roku se mu slavný tvůrce ozval s možností jeho realizace. Jako velký fanoušek série, Alvarez neváhal a na nabídku okamžitě kývnul.

Není to přitom tak dávno, co Scott hovořil o potenciálním návrat filmového Vetřelce s tím, že zvažuje, jako cestou se vydat a jestli nepřijít s něčím zcela odlišným. Je dost možné, že už v té době přemýšlel nad Alvarezovým nápadem, který se má podle všeho kompletně odklonit od dosavadního příběhu a nabídnout samostatný film s úplně novými postavami. Prezident 20th Century Studios Steve Asbell na to konto uvedl, že Alvarezův námět je opravdu silný a právě proto si ho také vybrali. Tím, že snímek navíc vzniká pro Hulu, se tvůrci podle jeho slov nemusejí ohlížet na požadavky většinového diváka a můžou natočit smělou čistokrevnou žánrovku.

Disney tak s Vetřelci zkouší stejnou strategii, jako s pátým pokračováním spřízněného Predátora, kterého uvede stejná streamovací služba už letos v létě. Začíná to vypadat, že u myšáka do budoucna zvažují přesunutí veškeré dospělácké produkce do online distribuce. Nezbývá než doufat, že levnější, ale za to žánrově vyhrazené projekty jsou skutečně tou správnou cestou.