ALIENS: FIRETEAM: Vetřelci se vracejí s novou videoherní střílečkou

Hon na brouky začíná v létě

Koloniální mariňáci znovu zbrojí proti legendárnímu xenomorfovi. Podaří se jim přežít jeho hnízdo? Vývojáři z Cold Iron Studios konečně oficiálně představili chystanou střílečku z herní ságy Vetřelců. Ta se bude jmenovat ALIENS: FIRETEAM a půjde o kooperativní third person akci odehrávající se 23 let po událostech Vetřelce ³. Videoherní debut amerického studia dorazí už v létě a vyjde na PC i konzolích.

Fireteam vezme hráče na palubu vesmírné lodi Endeavor, která byla vyslána v odpověď na tísňové volání z osídleného planetoidu LV-895. Zde budou muset projít trosky tamní kolonie a zlikvidovat hnízdo obávaného mimozemského organismu včetně všech jeho slizkých obyvatel. Hra bude obsahovat celkem čtyři kampaně. Ty budou obsahovat tři hlavní mise, které se můžou v určitých aspektech měnit při každém hraní. Jednotlivé kampaně se navíc budou odehrávat v odlišných prostředích silně inspirovaných původními filmy. Tvůrci slibují přes 20 druhů nepřátel včetně 11 variant xenomorfa. Chybět tak nebudou facehuggeři, trubci ani královna. První trailer navíc odhaluje přítomnost praetorianů a stejně tak i skupinu nepřátelských androidů.

Jak už bylo zmíněno, hra se bude odehrávat více než 20 let po smrti poručíka Ellen Ripleyové, kdy už existence vetřelců není žádným tajemstvím. Bude tak zasazená do filmovým kánonem nezmapovaného období. Místo známých filmových postav si proto budeme moci vybrat z pěti unikátních tříd mariňáků, které bude možné dále vylepšovat a personalizovat. Hra je navržená jako kooperativní multiplayerovka pro tři hráče, v případě singleplayeru vyplní zbylé dva členy týmu umělá inteligence. Tvůrci ostatně slibují důmyslný systém vývoje hrdinů a propracovanou inteligenci nepřátel. Jejich taktika se bude lišit s každým vývojovým stupněm xenomorfa.

Aliens: Fireteam nabídne hotové záplavy vetřelců, dynamické akce i infarktových situací. Autoři slibují, že se poučili z chyb nevýrazných a rozporuplně přijatých Aliens: Colonial Marines. Podle slov zakladatelů vývojářského studia vytvořili hru, kterou by si sami chtěli zahrát, a jako velcí fanoušci vetřelecké ságy věří, že zápal a nadšení, s jakým titul vyvíjeli, se přenese i na hráče samotné. Více informací se dočtete na oficiálním webu a veškeré novinky týkající se hry můžete sledovat na stránkách Steamu.

Dole najdete akcí nabitý trailer, který rozhodně nepostrádá nádech Vetřelců od Jamese Camerona.