ALIEN: Scottova klasika se rozroste o desetihodinový seriál

Ridley Scott potěší fanoušky kultovního Vetřelce, který se na obrazovky vrátí s binge-watch minisérií

Definitivně potvrzeno. Zkazky o připravovaném seriálu ALIEN, které plnily internet koncem covidového roku 2020, se mění ve skutečnost.

Takřka čtyřiaosmdesátiletý režisér Ridley Scott se chystá oživit Vetřelce v podobě osmi až desetihodinového televizního projektu posvěceného americkou kabelovkou FX. Postará se o něj Noah Hawley, který má na kontě mimo jiné čtyři sezóny krimi komedie Fargo. Filmař novinku prozradil v rozhovoru pro BBC s tím, že obdobný záměr má i se svou další sci-fi klasikou Blade Runner.

Podle šéfa televize FX Johna Landgrafa půjde o první vetřelecký příběh umístěný na Zemi. Tvůrci slibují poctu celovečernímu originálu z roku 1979 smíchanou s nepřetržitou akcí. Ta prý divákům zajistí napínavou jízdu, která je vtáhne do sedaček a nepustí.

Věčnou hrdinku Ellen Ripleyovou si ale příznivci tentokrát vůbec neužijí. „Je jednou z nejlepších postav všech dob, ale za mě byl její příběh už perfektně odvyprávěn, a tak bych se do něj nerad pouštěl. Proto jsem děj posunul na naši planetu. Mimozemské příběhy jsou vždycky de facto uvězněny na vesmírné lodi. Připadalo mi zajímavé je trochu pootevřít. Položil jsem si otázku, co se stane, když je nemůžete zkrotit,“ nechal se letos v létě slyšet Hawley.

Scénář k pilotu je prý už hotový, natáčení nicméně začne až na jaře 2022. Televizního Vetřelce se tudíž dočkáme nejdříve v přespříštím roce, kdy už by snad měla být pandemická situace klidnější. Další podrobnosti najdete v našem článku.