POHŘEŠOVANÁ: Mrazivý podcast dostal bonusovou epizodu!


Dokumentarista Petr Hátle se vrací ke kriminálnímu podcastu POHŘEŠOVANÁ, aby reagoval na otázky, které posluchače seriálu zajímaly nejvíc. Jeho odpovědi vycházejí v bonusové epizodě, kterou dnes exkluzivně uvedla Audiotéka.

Podcastový true crime seriál z produkce Audionautu sleduje jeden z nejzáhadnějších případů české kriminalistiky. Roku 1997 jela čtrnáctiletá Ivana Košková na kole ke své tetě do vedlejší vesnice. Na místo ale nedorazila a od té doby ji nikdo neviděl. Neexistuje žádná oficiální hypotéza, co se s ní stalo. Jak je vůbec možné, že někdo zmizí beze stopy za bílého dne? A jak to ovlivní životy těch, kterých se událost osobně dotkla? Právě to se po téměř dvaceti letech pokouší zjistit Petr Hátle, kterého s pohřešovanou spojuje stejný věk i region.

Pro svoje znepokojivé téma, tísnivou atmosféru i působivé zprostředkování zoufalství z případu, se Pohřešovaná stala jedním z nejdiskutovanějších podcastů posledních let a zařadila se mezi desítku nejlepších autorských počinů v soutěži Podcast roku. Bonusový devátý díl vznikl v návaznosti na tuto osmidílnou sérii a je rozhovorem s Hátlem, režisérem a autorem projektu. Ten v něm zodpovídá na nejpalčivější dotazy posluchačů, které se dotýkají nejenom samotného případu, ale taky Hátlovy práce na něm. Prozrazuje například, proč mrazivý seriál vznikl právě formou podcastu, s jakými frustracemi se během vyšetřování potýkal, nebo jakým způsobem se na něm celý případ podepsal.

Bonusová epizoda je ode dneška dostupná na stránkách a v aplikaci Audiotéky, kde si zároveň můžete poslechnout i kompletní audio seriál. Tak si nasaďte sluchátka a pusťte se do toho!