TRAILERY TÝDNE: Konec Halloweenu, del Torovy kuriozity nebo seriálové The Last of Us

Ty nejlepší ukázky uplynulého týdne. Na co se můžeme těšit?

THE LAST OF US (2023)

Joel a Ellie se přesouvají na televizní obrazovky s první plnohodnotnou ukázkou chystané adaptace videoherní pecky. Seriálová verze hororového survivalu z blízké budoucnosti se zaměří na putování postapokalyptickou Amerikou zdecimovanou nákazou parazitickou houbou. Hutná upoutávka jistě potěší všechny hráče a slibuje nebývalou věrnost své předloze. Jen na výsledek si budeme muset počkat až do příštího roku. Za celým projektem stojí Craig Mazin, autor Černobylu.

HALLOWEEN KONČÍ (2022)

Michael Myers se vrací a je nebezpečnější než kdy předtím. Režisér David Gordon Green do třetice rozehraje tu samou písničku. Jen tentokrát slibuje definitivní tečku za příběhem Laurie Strodeové v pokračování s výmluvným názvem Halloween končí. Finální trailer nabízí hned několik silných momentů včetně tradičních odkazů na celou filmovou sérii. Snad se jenom tvůrci od minula poučili a místo bezuzdného fanservisu nabídnou smysluplné uzavření téhle rebootové linie. V kinech od 13. října.

KABINET KURIOZIT GUILLERMA DEL TORA (2022)

Představte si svou mysl jako skříňku plnou zrůdných příběhů. Guillermo del Toro na Netflixu otevře svůj makabrózní kabinet kuriozit s osmidílnou antologií překonávající tradiční představy o hororu. Jednotlivé příběhy vycházejí nejen z povídek literárních velikánů žánru jako H.P. Lovecraft nebo Henry Kuttner, ale i původních námětů samotného Tora nebo osobité fantazie Emily Carroll. V hlavních rolích se představí Rupert Grint, Crispin Glover, Sofia Boutella, Andrew Lincoln, DJ Qualls a Kate Micucci. Série se bude po dvou epizodách vysílat od 25. do 28. řijna.

CONNECT (2022)

Takashi Miike točí pro Myšáka! Ikonický japonský filmař stojící například za kultovkou Ichi the Killer pro jihokorejskou divizi Disney+ připravil seriálovou adaptaci webtoonu o muži, kterého lovci orgánů připraví o oko a spustí u něj zrůdné vize vražd obyvatelů Soulu. Jeho oko bylo totiž transplantováno sériovému vrahovi. Connect, jak se projekt v angličtině jmenuje, premiéruje 6. října na filmovém festivalu v Pusanu.