Halloweenská final girl chystá ekohoror a jeho komiksovou adaptaci

Jamie Lee Curtis konečně realizuje příběh, který nosila v hlavě přes čtyři desetiletí

Představitelka nesmrtelné Laurie Strode, která nejdéle vzdoruje vyšinutému Michaelu Myersovi v rozsáhlé slasherové franšíze, se po dlouhé době neobjeví před, ale za kamerou. Jamie Lee Curtis, která si režii vyzkoušela už u pár seriálových epizod, se tentokrát pustí do zcela vlastního projektu, jenž se v ní rodí od jejích devatenácti let.

Příběh filmu s výmluvným názvem Mother Nature v produkci hororových předáků Blumhouse se bude točit okolo experimentální těžby ropy, která právě v době hereččiných mladých let byla palčivým problémem v souvislosti s ropnými šoky během studené války. Se scénářem jí pomůže Russell Goldman, s nímž se zná z nejnovějších přírůstků do halloweenské ságy, kde pracoval jako asistent.

Proti těžebnímu gigantu Cobalt Corporation se ve fiktivním městě v americkém Novém Mexiku postaví protagonistka Nova Terrell, která korporát viní z podivného úmrtí svého otce. Během osnování sabotáží a vandalismu ale znenadání zjistí pravou povahu tamního projektu s nevinným pojmenováním Matka příroda, který neplánovaně probudí pomstychtivou bytost připravenou zničit všechno v okolí.

Vždycky jsem si uvědomovala, jak nevyvážený je vztah mezi lidstvem a přírodou. I když jsem byla mladší, věděla jsem, že nevyhnutelně vítězí příroda,“ podotkla Curtis pro server Bloody Disgusting.

Ve spolupráci s kreslířem Karlem Stevensem nad rámec filmu připravuje stejnojmenný grafický román pod vydavatelstvím Titan Comics, jež bude podle výtvarníka disponovat do hloubky propracovanými postavami, perfektním mixem gore a akčních momentů a naléhavým environmentálním poselstvím. Kniha má vyjít letos na podzim, ale už teď se dole můžete podívat na ukázky.