MASTER: Oceňovaný psychologický horor z prokleté univerzity láká mrazivým trailerem

Klaustrofobický snímek debutující režisérky Miriamy Diallo zve na prokletý kampus postavený na šibeničním vrchu z dob čarodějnickým procesů v Salemu

Regina Hall coby nově jmenovaná děkanka bojuje s rasovými předsudky i pohnutou minulostí prestižní univerzity postavené na základech salemského popraviště v debutu oceňované režisérky Mariamy Diallo. Její celovečerní prvotina MASTER, která vznikla v produkci Amazon Studios, v sobě kloubí sociální kritiku s psychologickým hororem a vůbec první upoutávka slibuje mrazivou a krajně znepokojivou podívanou. Snímek už v březnu uvede streamovací služba Amazon Prime Video.

Film podle oficiální synopse sleduje trojici Afroameričanek, co se snaží najít svoje místo na elitní škole v Nové Anglii, která je stejně stará, jako země sama. Když se jedna z nich, samotářská studentka prvního ročníku, stane obětí anonymních rasistických útoků, o nichž tvrdí, že je mají na svědomí duchové z minulosti, musí ženy zjistit, co je tou skutečnou hrozbou bloumající v útrobách starobylé a podle pověsti prokleté univerzity.

Scénář si napsala sama Diallo, která už ve svých krátkometrážních počinech působivě míchala sociální dramata s nádechem mysteriózního hororu. Její snímek premiéroval v lednu na festivalu Sundance, kde byl dokonce nominován na cenu poroty. Ocenění za režii si pak odnesl z filmového festivalu Palm Springs. V hlavních rolích si vedle zmiňované Reginy Hall dále zahrály Zoe Renee, Amber Gray a Ella Hunt. Hudbu složil Robert Aiki Aubrey Lowe, dlouholetý spolupracovník zesnulého Jóhanna Jóhannssona a autor přízračného soundtracku loňského Candymana.

Online premiéra je naplánován na 18. března 2022, kdy Master na svém streamu uvede Amazon.