HALLOWEEN ZABÍJÍ: Michael Myers míří zpátky do Haddonfieldu s ultra brutálním trailerem

Maskovaný zabiják se vrací v plné síle, aby dostál názvu netrpělivě očekávaného pokračování

Popálený šedesátník proti rozzuřenému městu. Ikonický zabiják přežil svou hořící past a teď vrací se zpátky do rodného města s ještě větší pifkou než minule. HALLOWEEN ZABÍJÍ očividně hodlá dostát svém názvu. Nová upoutávka netrpělivě očekávaného pokračování krvavými mordy rozhodně nešetří a vrchovatě naplňuje tvrzení režiséra Davida Gordona Greena, že dvojka bude mít „dvakrát tolik napětí a desetkrát víc vražd.“ Hlavní hvězda Jamie Lee Curtis ji nedávno dokonce označila za hororový masterpiece.

Stejně jako v případě původního Halloweenu II, naváže i nejnovější přírůstek do série bezprostředně na události předešlého filmu a bude se odehrávat téže noci. Podle oficiální synopse je Laurie Strodeová jen několik minut poté, co uvěznila Michaela Myerse v suterénu hořícího domu, převezena do nemocnice s vážnými zraněními. Maskovanému zabijákovi se ale podaří uprchnout a pokračuje v rituálním vraždění. Laurie neváhá ani minutu a navzdory bolesti se připravuje na jeho příchod. Svým odhodláním inspiruje k činu celé město. Přeživší Michaelova prvního řádění proto spojí síly se Strodeovic klanem, aby jednou provždy zastavili tenhle halloweenský přízrak. Zlo dneska večer zemře.

Fronta na odplatu bude ztraceně dlouhá. Za Curtis se kromě Judy Greer a Andi Matichak postaví taky dospělý Tommy Doyle v podání Anthonyho Michaela Halla. Lov na Myerse si nenechají ujít ani veteráni z původního filmu. Roli šerifa Bracketta si zopakuje Charles Cyphers, znovu uvidíme Nancy Stephens jako sestru Marion Chambers a Kyle Richards se vrátí jako Lindsey Wallace. Chybět samozřejmě nebude ani Nick Castle coby nezastavitelný The Shape. Trailer navíc slibuje, že stejně jako v předchozím snímku, i tady se dočkáme hotové nálože easter eggů a odkazů na ostatní části série, které se tvůrci rozhodli ignorovat.

Halloween zabíjí dorazí do kin 14. října. O rok později ho bude následovat finální kapitola filmového rebootu nazvaná Halloween Ends.