GvK: Megalomanský střet filmových titánů láká další strhující upoutávkou


Svět potřebuje Konga, my zase nutně potřebujeme vidět tenhle monstrózní duel. GODZILLA VS. KONG se připomíná další strhující upoutávkou, která láká parádními záběry z epické podmořské bitvy, odhaluje „nový pohled“ na Mechagodzillu a přitom stihne zamrkat i na původní střet obou monster. Odvážné prohlášení, že nemůžou existovat dva alfa Titáni, pak jen stvrzuje režisérovy slova, že se dočkáme definitivního vítěze. Podle prvních reakcí se navíc máme těšit na kolosální podívanou, která dokáže ustát všechen ten masivní hype okolo.

V době, kdy po Zemi kráčejí monstra, visí osud lidstva na vlásku. Svou snahou zajistit si nějakou budoucnost svedou dva největší titány ke koliznímu kurzu. Monarch podniká nebezpečnou výpravu, aby Kongovi našel skutečný domov. Neočekávaně se při tom ocitají v cestě rozzuřeného Godzilly, který postupně ničí celou planetu. Velkolepý střet dvou nejmocnějších sil planety, vyvolaný neznámými silami, je pouze začátkem dávného tajemství ukrytého hluboko v jádru planet.

Moderní duel dávných rivalů natočil Adam Wingard (You’re Next, Blair Witch: 20 let poté), který ke svým monstrům údajně přistupoval jako k akčním hrdinům z 80. let. Scénář k filmu napsali Eric Pearson a Max Borenstein podle námětu Zacha Shieldse a Michaela Doughertyho, autora Godzilly II Krále monster. V hlavních rolích se představí navrátilci z předešlého filmu Millie Bobby Brown, Kyle Chandler nebo Ziyi Zhang. Nové tváře zastoupí Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Eiza Gonzalez, Demian Bichir, Brian Tyree Henry a Shun Oguri.

Zámořská uvedení Godzilly vs. Konga je naplánováno na 31. března, kdy film vyjde souběžně v kinech a na streamu HBO Max. Do slovenských kin by oba šampioni měli vtrhnout o necelý měsíc později, a to 22. dubna. Jen s tou českou premiérou to zatím nevypadá.