Na pokračování Halloweenu si počkáme další rok. Oznamuje to parádní teaser


HALLOWEEN ZABÍJÍ. Ale ne letos. Režisér David Gordon Green a producent John Carpenter včera večer oznámili, že pokračování jejich předloňského hitu se o rok zpozdí.

Plánovaná premiéra se přesouvá z 15. října 2020 na 14. října 2021. Tenhle posun samozřejmě ovlivní i závěr rebootové trilogie Halloween Ends, který se svého uvedení tím pádem dočká až v říjnu 2022. Na vině je rekordní nárůst nových případů koronaviru v USA a nejistota provázející distribuci filmů. Jak oba tvůrci uvedli ve svém prohlášení, než aby jejich pokračování padlo za oběť nepříznivým okolnostem, rozhodli se ho po dlouhých debatách raději odložit a dopřát tak fanouškům v sálech plnohodnotný zážitek bez obav z nákazy. Plné znění zprávy si můžete přečíst níže.

Špatné zprávy máme za sebou, teď si pojďme říct ty dobré. Studio Universal plánuje uvedení filmu ve velkorozměrovém formátu IMAXu. Což znamená, že si návrat Michaela Myerse budeme moci užít na tom největším možném plátně a v té nejvyšší možné kvalitě. Zároveň jsme se dočkali vůbec první upoutávky Halloween Kills, která navazuje bezprostředně na závěr předešlého filmu a dává tušit, jakým způsobem se ikonický zabiják dostal z hořící pasti ven. Z Jamie Lee Curtis a její prosby Let it burn pak doslova naskakuje husí kůže.

Prázdný říjnový slot po Halloween Kills nakonec Universal zaplní očekávaným remakem kultovní klasiky Candyman, jehož premiéra se z původního červnového data kvůli koronaviru už jednou přesunula na září. Studio tak s největší pravděpodobností doufá, že na podzim dojde ke znovuotevření kinosálů po celé Americe. Nakolik tato změna ovlivní i českou premiéru, to zatím netušíme.