Valak se vrací. Conjuring bude pokračovat s další Sestrou

Moderní hororová ikona dostane další sólovku. Tentokrát pod taktovkou režiséra V zajetí démonů 3

Conjuring Universe hodlá znovu expandovat. Studio Warner Bros. to potvrdilo během prezentace chystaných titulů na právě probíhající filmové konferenci CinemaCon. Populární hororovou franšízu v následujících letech rozšíří pokračování nejvýdělečnější kapitoly celé značky, kterou se v roce 2018 stal pochmurný spin-off Sestra. O návratu démonické řádové sestry známé jako Valak se u Warnerů šuškalo už nějakou dobu, až do teď ale nic nebylo definitivní.

Podle dalších informací, s nimiž přišel server Bloody Disgusting, natočí The Nun 2 režisér Michael Chavez, který už ve světě Conjuringu zanechal svou stopu se V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz nebo bokovkou La Llorona: Prokletá žena. První film s Taissou Farmigou v hlavní roli vznikl pod taktovkou Corina Hardyho, už na něm se ale Chavez podílel jako pomocný režisér finálních dotáček. Scénáristické otěže po Garym Daubermanovi (Annabelle 3) by měla převzít Akela Cooper, spoluautorka wanoviny Zhoubné zlo nebo chystaného sci-fi hororu M3gan z Wanovy dílny. Roli titulního přízraku si pak s největší pravděpodobností zopakuje Bonnie Aarons.

Navzdory celé řadě působivých momentů, Sestra rozhodně nepatří k nejsvětlejším bodům značky. Snad se teda novému tvůrčímu týmu podaří ze slibného materiálu vytřískat co nejvíc a konečně se dočkáme poctivé gotické duchařiny, v jakou jsme doufali už čtyři roky nazpět.

Michael Chavez režíruje dětské herce na place La Llorony: Prokleté ženy