Prokletý dům z prvního V zajetí démonů se prodává za 1,2 milionu dolarů

Pokud chcete investovat do děsivé nemovitosti, teď je ten správný čas

Velký dům z 19. století je na prodej. Má tři ložnice a dohromady má rozlohu téměř 280 metrů čtverečních. Na první pohled je krásný. Chtělo by se skoro říct, že je to ideální investice. Ale má to jeden háček. Tento dům je totiž prokletý a údajně v něm straší. Posloužil jako inspirace pro první díl hororové série Jamese Wana, V zajetí démonů.

Ten pojednával o dvou vyšetřovatelích paranormálních jevů, kteří v tomto domě hledali duchy a démony, které posléze chtěli vymýtit. První díl zaznamenal v roce 2013 obrovský úspěch. Jednalo se o nevídaný hororový hit, který následovaly ještě dvě další pokračování a už méně povedené spin-offy Annabelle a Sestra. Třetí díl byl v kinech toto léto. Od premiéry prvního filmu se začali fanoušci zajímat o zmiňovaný prokletý dům, který filmaře inspiroval. Jezdili se na něj podívat lidé z celé Ameriky.

V domě se údajně dodnes dějí podivné věci a vypráví se příběhy lidí, kteří v domě žili, nebo jej jen navštívili a zažili tam děsivá nadpřirozená setkání. Poslední majitelé, Cory a Jennifer Heinzenovi, dům po nějaké době otevřeli veřejnosti. Konaly se tam prohlídky a nejrůznější události spojené s pohnutou historii tohoto sídla. Dům také pronajímali lovcům duchů, kteří jezdili natáčet a monitorovat tamní přízraky. Jedni z těchto amatérských lovců o své několikadenní expedici dokonce natočili dokument The Sleepless Unrest: The Real Conjuring Home. Manželé Heinzenovi se v médiích vyjádřili, že za dobu, kdy v domě žili, zažili mnoho podivných událostí. Údajně se samy otevíraly a zavíraly dveře, v noci slyšely kroky, klepání a strašidelné hlasy.

Heinzenovi neuvedli žádný konkrétní důvod, proč se stěhují, ale přeci jenom dává smysl, že člověk nechce bydlet v domě, kde ho v noci budí nevysvětlitelné hlasy. Co s domem teď bude, zůstává otázkou. Možná si ho koupí další odvážlivec, který touží po tom bydlet na místě, kde straší. Nebo se možná ze sídla definitivně stane turistická atrakce a muzeum upomínající na hrůzné a záhadné události, které se tam udály.