ČERNÝ KRAB: Noomi Rapace se snaží ukončit válku v severském postapokalyptickém thrilleru

Žádní gigantičtí krabi požírající lidstvo, ale mrazivá skandinávská dystopie z temné a válkou zdevastované budoucnosti

Naděje umírá poslední. Alespoň pro Noomi Rapace, která se po bezmála dvanáctileté pauze vrací zpátky do rodného Švédska, aby si zahrála hlavní roli v akčním thrilleru z válkou a mrazem zmítaného světa blízké budoucnosti. Postapokalyptický snímek nazvaný ČERNÝ KRAB v březnu uvede Netflix a jeho trailer slibuje ambiciózní evropskou žánrovku plnou napínavé akce a působivých kulis.

Podle oficiální synopse bude film sledovat šest vojáků, kteří se během kruté zimy vydávají na sebevražednou misi přes zamrzlé moře. Jejich cílem je dopravit záhadný balíček, jenž by mohl ukončit veškeré válčení. Nikdo z nich nemá ani ponětí, co je čeká na nepřátelském území, ani komu – pokud vůbec někomu – mohou věřit. Pro Caroline Edh, bývalou rychlobruslařku, co narukovala do armády, je ale celá operace mnohem osobnější.   

Dystopický nervák vznikl podle románu Svart krabba švédského spisovatele Jerkera Virdborga. Scénář k němu napsal Pelle Rådström spolu s Adamem Bergem, který se zároveň chopil i režie. Pro oba je snímek jejich celovečerním debutem. Vedle Rapace se ve filmu dále objeví Jakob Oftebro (Sněhulák), Aliette Opheim (Katla), Dar Salim (Hra o trůny) nebo Ardalan Esmaili (Mořská horečka).

Premiéra operace Černý krab je naplánována na 18. března 2022.