YOU WON’T BE ALONE: Noomi Rapace v nechtěné kůži čarodějnice má trailer

Hranice lidskosti prozkoumá hvězda adaptace Larssonova Milénia Noomi Rapace. V traileru historického hororu se představuje jako krutá čarodějnice

Celovečerní debut makedonsko-australské filmové naděje Gorana Stolevského míří na festivalovou premiéru na Sundance závěrem ledna příštího roku. Podle organizátorů americké přehlídky jeho snímek YOU WON’T BE ALONE pojímá tematiku čarodějnictví docela jinak, než na co jsme dosud byli v kinematografii zvyklí.

„Jeho výrazné umělecké a estetické kvality míchají nadpřirozený horor s poetickými mýty, aniž by na plátně byla nouze o krev či vnitřnosti. Žánr nicméně ustupuje smyslové meditaci nad životem jako takovým, jež je nečekaně emocionální a hluboce lidská. Dokonce i zlý starodávný duch, zrozený z utrpení a osamělosti, je v titulu plastickým charakterem,“ vyjádřili se pořadatelé na webu.

Právě onen přízrak zapříčiní transformaci mladé dívky, žijící se svou matkou v izolované horské osadě kdysi v devatenáctém století, v čarodějnici. S novým nitrem nabyde i odlišné fyzické podoby poté, co bezděčně zabije vesničanku a zmocní se jejího těla. Mezi obyvateli nadále žije v různých formách, sleduje a napodobuje jejich chování do doby, než se démon navrátí zpět.

Do kinodistribuce vstoupí You Won’t Be Alone 1. dubna 2022. Detaily si můžete přečíst v našem dřívějším článku.