Příští rok se do kin chystá historický horor v hlavní roli s Noomi Rapace

You Won’t Be Alone bude děsivou čarodějnickou podívanou. Americká premiéra už je za dveřmi. Konkrétně se film podívá do kin 28. ledna roku 2022

Filmová produkční společnost Focus Features zakoupila práva na historický horor YOU WON’T BE ALONE (ve volném překladu Nebudeš sám) již koncem minulého roku, kdy v Srbsku skončil poslední natáčecí den. Od té doby se film chystá do distribuce, kterou zkomplikovala a posunula celosvětová pandemická situace. Nakonec se tento děsivý snímek dostane oficiálně do amerických kin 28. ledna příštího roku. Premiéra ve zbytku světa zatím není jasná, ale o distribuci mimo Státy se bude starat produkce Universal Pictures International.

Příběh slibuje napínavou ale také v něčem bizarní podívanou, ve které nejspíš nebude nouze o originální nápady. Děj se odehrává v 19. století v izolované vesnici v makedonských horách. Mladá dívka je tam násilně unesena a posléze do ní vstoupí starý magický duch, který z ní udělá čarodějnici. Holce se podaří uniknout právě do oné horské vesnice, kde ale při nehodě zabije omylem jednu místní selku. Následně zjistí, že má magickou schopnost vzít si po smrti její podobu, a žít pak jako ona. Kvůli této schopnosti se může proměnit ve vícero lidí a ve filmu uvidíme, jak vystřídá různorodé podoby. V průběhu děje ji budou hrát různé herečky a herci a mluvit se bude starým makedonským dialektem, což snímku dodá ještě více na autenticitě.

Za scénářem a režií stojí australsko-makedonský režisér Goran Stolevski, pro kterého to bude celovečerní debut. Není ale žádným amatérem. Natočil už jeden krátký film s názvem Would You Look At Her, který v roce 2018 vyhrál mezinárodní ocenění za nejlepší krátkometrážní film na filmovém festivalu v Sundance. Krom hvězdné Noomi Rapace v hlavní roli, pro kterou to bude po letošní Adě již druhý horor v řadě, se ve filmu objeví také Anamaria Marinca (4 měsíce, 3 týdny a 2 dny), Alice Englert (seriál Ratchedová), Corloto Rota (minisérie Tabu) nebo třeba Félix Maritaud (Zatoulaný). Producenti jsou Kristina Ceyton, která stála např. za povedeným Babadookem, a Sam Jennings. Vypadá to, že se máme, na co těšit. Jedním z nejlepších hororů posledních let byla Eggersova Čarodějnice a tento nový čarodějný snímek slibuje, že by mohl nabídnout podobně temnou podívanou.