ALIEN: Velký comeback komiksových Vetřelců

Disney loví xenomorfy. Opravdové od Marvela

Vetřelců si v následujících měsících užijeme dosyta. Ještě před vydáním xenomorfní střílečky Aliens: Fireteam se dočkáme zbrusu nové komiksové řady z vetřeleckého univerza. Ta se bude jmenovat jednoduše ALIEN a zaměří se na vysloužilého žoldáka lovícího nové plemeno slizkých příšer. První číslo vychází už tento měsíc a Marvel na něj láká efektním trailerem s rozpohybovanými kresbami.

Komiks představí postavu Gabriela Cruze, někdejšího zaměstnance korporace Weyland-Yutani, který při své poslední misi málem padl za oběť mimozemským zabijákům. Teď se snaží dát si život zase do pořádku a urovnat vztahy se svým odcizeným synem. K tomu mu dopomáhá jeho nejlepší přítel, android modelu Bishop. Jeho návrat k civilnímu životu ale neprobíhá tak hladce, jak předpokládal. Brzy na něj čeká další setkání se smrtícím vetřelcem. A tentokrát nikdo není v bezpečí.

Scénář k celé sérii napsal na Eisnerovu cenu nominovaný scénárista Phillip Kennedy Johnson (Last Sons of America) a o kresbu se postaral španělský kreslíř Salvador Larroca (X-Men). Možná se to na první pohled nezdá, ale právě jejich Alien představuje drobný milník ve světě mimozemského xenomorfa. Série totiž odstartuje novou éru komiksových příběhů Vetřelce a Predátora, které doposud vycházeli pod hlavičkou nakladatelství Dark Horse. S akvizicí společnosti 20th Century Fox Disneyem se ale obě značky přesunuly pod myšákovo dceřiné vydavatelství Marvel Comics.

Tak snad u konkurence vědí, jakým směrem vykročit a podaří se jim navázat na atmosféru vetřeleckých komiksů od „Černého koně“. Dobrou zprávou každopádně zůstává, že Marvel do budoucna plánuje dotisky dnes už vyprodaných příběhů z vesmíru, kde nikdo neslyší náš křik.

Alien #1 vychází 24. března.