Vetřelec bude pokračovat, Ridley Scott pracuje na dalším filmu

Legendární xenomorf se vrátí, pravděpodobně už ale nebude součástí Prometheovské série

Dvaaosmdesátiletý vizionář Ridley Scott chystá dalšího Vetřelce. Při promování svého nového seriálu Vychováni vlky magazínu Forbes prozradil, že pořád pracuje na novém pokračování xenomorfní ságy. Další film už ale pravděpodobně nebude součástí Prometheovské série.

Pracujeme na tom,“ uvedl Scott. „V případě Promethea a Covenanta jsme se pokusili přijít s něčím novým. Pochybuju, že se k těmto dvěma filmům ještě kdy vrátíme, protože Prometheus už ságu oživil dostatečně. Pořád si ale klademe otázky jako ‚Nedošla už samotným vetřelců, facehuggerům a chestbursterům šťáva? Nevyčerpali se? Není potřeba přijít s něčím úplně odlišným a nechat název značky jenom kvůli marketingu?‘ To je ta vůbec nejzákladnější otázka.

Zatím tedy není vůbec jasné, jak bude příští film vypadat. Zřejmé je jenom to, že na Covenanta už nenaváže. Což je velká škoda, protože plánovaný Alien: Awakening nás měl vzít zpět na planetoid LV-426, kde se posádka lodi Nostromo poprvé setkala s mimozemským xonomorfem. Vrátit se měli také přeživší Tvůrci, odhodlaní pomstít se maniakálnímu droidovi Davidovi za vyvraždění jejich rasy. Mohli jsme se tak dočkat epického střetu stvořitelů lidstva s lidmi vytvořenou bytostí a její armádou vetřelců v pokračování, které by pevně spojilo sérii Promethea s Vetřeleckou ságou.

Uvidíme, kam bude filmová série pod novým dohledem Disneyovského konglomerátu směřovat. Dobrou zprávou každopádně zůstává, že tvůrci o rozšiřování značky pořád stojí a nehodlají ji nechat ladem. I tak si ale na další pokračování nejspíš pár let ještě počkáme.