CENSOR: Atmosférický debut a uhrančivá reflexe nechvalné éry Video Nasties

První trailer žánrového love lettru, který stylově reflektuje morální paniku i divokou cenzuru v Británii 80. let

Filmy hrůzu nevytvářejí, ta už tu dávno je. Existuje v nás. Celovečerní debut režisérky Prano Bailey-Bond se vrací zpátky do doby, kdy Velkou Británií otřásala všeobecná morální panika, a cenzura musela regulovat filmy, jež byly podle úřadů závadné. Její psychologický horor CENSOR stavící na základech tzv. Video Nasty je vizuálně uhrančivý snímek s krajně znepokojivou atmosférou, který si prostě nesmíte nechat ujít.

Píše se rok 1985. Filmová cenzorka Enid si zakládá na své pečlivé práci, kdy chrání veřejnost před krvavými a morálně škodlivými tituly. Její smysl pro povinnost je umocněn vinou, kterou si přisuzuje z dávného zmizení své sestry. Když je pověřena kontrolou nového snímku jednoho kontroverzního režiséra, uvědomí si, že zneklidňující výjevy z filmu odráží její vlastní mlhavé vzpomínky z dětství. Vzpomínky na dobu, kdy zmizela její sestra. Postupně začne odhalovat, jak moc tohle děsivé dílo souvisí s její vlastní minulostí.  

Mrazivý love letter žánru, který stylově reflektuje nechvalně proslulou éru filmové historie, napsal Anthony Fletcher společně s režisérkou. Scénář vychází z jejich krátkometrážního snímku Nasty z roku 2015, jen veškeré fantaskní aspekty nahrazuje psychologickými traumaty. V hlavních rolích si zahráli Niamh Algar (Vychováni vlky), Michael Smiley (Kill List), Guillaume Delaunay (Victor Frankenstein), Sophia La Porta a Adrian Schiller.

Zámořská premiéra je naplánována na 11. června, kdy Censor dorazí do amerických kin. Na VOD vyjde jen o týden později. Dole si můžete pustit první upoutávku.