Sony odsouvá svoje filmy. Trojka Krotitelů duchů a Morbius dorazí až v březnu 2021.


Taky patřil návrat Krotitelů duchů mezi vaše nejočekávanější tituly? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Budeme si na něj muset ještě pěkně dlouho počkat.

Studio Sony Pictures totiž potvrdilo, že odkládá svoje největší letošní projekty na příští rok. Krotitelé duchů: Odkaz se do kin měli původně podívat už 10. července, místo toho ale dorazí až 5. března 2021. Stejně tak se posouvá i upíří marvelovka s Jaredem Letem Morbius, která bude mít premiéru 19. března 2021. Zpoždění se týká taky videoherní adaptace Uncharted nebo válečného dramatu Toma Hankse Greyhound: Bitva o Atlantik.

Sony toto drastické opatření učinilo z toho důvodu, že nepředpokládá otevření kin dřív jak někdy ve druhé polovině léta. Navíc se spekuluje o tom, že i když se epidemii koronaviru podaří dostat pod kontrolu, omezení sociálního kontaktu by mohlo přetrvávat až do konce roku. Kina by tak sice mohla fungovat, ale v omezeném režimu s menším počtem diváků, aby mezi nimi bylo možné dodržet patřičné rozestupy. Což v praxi znamená výrazně nižší návštěvnost a tím pádem i menší zisk. Ostatní studia zatím podnikají méně razantní kroky a posouvají svoje projekty na konec roku. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet dál. Je možné, že nakonec budou bezpečného příkladu studia Sony přece jenom následovat i další.