KROTITELÉ DUCHŮ ODKAZ: Nové video láká na návrat ikonického monstra z prvního filmu

Pokračování kultovní značky hodlá vytěžit titulní Odkaz na maximum

Třetí část legendární klasiky Krotitelé duchů je rozhodně v dobrých rukách. Ostatně, o tom jsme se přesvědčili už z první upoutávky. Ta nejenom že příjemně zabrnkala na struny nostalgie, ale vtiskla značce svěžího mladického ducha. Teď se odložené pokračování připomíná s novým videem, které odkazuje na ikonickou hudbu Elmera Bernsteina a dopřává zaslouženého comebacku reklamnímu panákovi Stay Puft Marshmellow Man. Ten dorazí ve zbrusu novém balení, jen tentokrát to nejspíš nebude Rayova vina.

Další kapitola původního příběhu nazvaná KROTITELÉ DUCHŮ: ODKAZ se zaměří na svobodnou matku se dvěma dětmi, kterou okolnosti přinutí přestěhovat se do rodného města. Společně objevují tajemný odkaz, co po sobě zanechal její otec, a svoje vlastní spojení s původními krotiteli duchů.

Filmový restart populární značky, který naváže na osudy staré party a zároveň by měl rozjet zbrusu novou sérii, si vzal na starosti režisér Jason Reitman (Juno, Děkujeme, že kouříte), syn autora původních Ghostbusters. Scénář k filmu, který kompletně ignoruje remake z roku 2016, napsal společně s Gilem Kenanem (V tom domě straší, Město Ember) jako poctu zesnulému Haroldu Ramisovi. V hlavních rolích se představí Carrie Coon (Pozůstalí), Finn Wolfhard (Stranger Things, To), Mckenna Grace (Dům na kopci, Annabelle 3) a Paul Rudd (Ant-Man). Svůj návrat potvrdili i Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver nebo Annie Potts. Celý projekt produkčně zaštítil Ivan Reitman.

Těžko říct, jestli je nové video skutečně klipem z výsledného snímku, nebo se jedná jen o propagační materiál filmových sponzorů. Tak či onak ale dává tušit, že titulního Odkazu si užijeme opravdu dosyta. Chválou na třetí pokračování nešetří ani členové původního týmu, včetně Billa Murraye, který ideou návratu Krotitelů duchů zprvu nebyl nijak nadšen. V nedávném rozhovoru pro magazín Collider se ale nechal slyšet, že se novému filmu skutečně podařilo zachytit atmosféru jedničky.

Krotitelé duchů: Odkaz měli do kin původně dorazit už v červenci minulého roku. Vinou pandemie koronaviru ale došlo k opakovanému posunutí premiéry a jejich uvedení se nakonec dočkáme 10. listopadu 2021.