SHOKY & MORTHY dobyli Netflix a ke všemu vydávají filmový soundtrack!

Tahle dvojka neurvalých youtuberů doufala, že to dotáhne až na Netflix. Ve snímku se jim to podařilo a teď se stejný sen splnil i filmovým tvůrcům

Hororová komedie SHOKY & MORTHY: POSLEDNÍ VELKÁ AKCE se právě stala ještě víc meta. Titulní dvojice totiž dobyla svůj pomyslný Strahov a dostala se na vysněný Netflix! Filmový vtípek režiséra a spolu scénáristy Andyho Fehu, že to jeho hrdinové v podání Štěpána Kozuba a Jakuba Štáfka dotáhnou na největší streamovací službu, se mění v realitu a tenhle ojedinělý tuzemský počin na hraně komedie a hororu si nově na Netflixu skutečně můžete pustit. Snímek zároveň vychází na DVD a jeho soundtrack s hudbou a hláškami z filmu je nyní nově k dispozici na všech hudebních platformách.

Ojedinělý tuzemský počin na hraně komedie a hororu se stal nejúspěšnější post-covidovou premiérou pro českou nezávislou scénu. Úspěch slavil nejenom u diváků, ale i kritiků, a vysloužil si nálepku nečekaného zjevení. Stejně osobitý a energický jako samotný film je i jeho soundtrack. Autorem hudby okořeněné vtipnými hláškami je skladatel Mojmír Měchura, o její mastering se postaral Jan Kalužný. Vedle Kozuba a Štáfka na soundtracku zazní hlasy dalších představitelů hlavních rolí, Martiny Babišové, Andrey Daňkové nebo Tomáše Magnuska.

Druhý celovečerní snímek od autora sociálního hororu Nenasytná Tiffany vypráví o dvou kamarádech, kteří se po sérii špatných rozhodnutí vydávají na poslední divokou akci po stopách bájné krvavé nevěsty. Chtějí natočit hororový dokument, aby znovu získali ztracenou popularitu a zachránili svůj youtubový kanál. Shokyho & Morthyho ode dneška najdete na Netflixu, kde si ho můžete pustit pod tímto odkazem. Naši recenzi si můžete přečíst zde, a když vydržíte až do konce závěrečných titulků, najdete ve filmu dokonce stopu po Planet Dark.