NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Ještěže už je ten víkend a ke všemu prodloužený. Netflix totiž uspořádal jarní hody a během týdne do své filmotéky přidal hotovou nálož oslavovaných žánrovek, kultovních klasik i poctivého béčkového braku. O Velikonocích tak bude rozhodně na co koukat.


SLUNOVRAT (2019)

Ty nejtemnější věci se můžou odehrávat i za bílého dne. Vztah Dani a Christiana už za moc nestojí. Vše by ale mohl napravit výlet s kamarády do vesničky v severní Skandinávii, kde se jednou za devadesát let na letní slunovrat koná speciální slavnost. Vše se ale zvrtne, jakmile slavnostní rituál začne. Moderní folk horor Slunovrat je dalším majstrštykem režiséra Děsivého dědictví Ariho Astera. Nově si ho můžete pustit na Netflixu, dostupný je i na Aerovodu.


KOŘIST (2019)

Floridu zasáhl jeden z nejhorších hurikánů posledních let a stoupající hladina vody výrazně rozšířila loviště tamních aligátorů. Haley a její táta, kteří uvízli v zaplaveném sklepě vlastního domu, tak musí čelit volbě, jestli se utopit, nebo se nechat sežrat při pokusu o útěk. Nadmíru zábavný zvířecí survival od režiséra pecky Noc s nabroušenou břitvou označil Quentin Tarantino za svůj nejoblíbenější film minulého roku. Teď si ho můžete pustit na Netflixu.


DÉMONI (1985)

Klasika italského hororu a předrevoluční pirátský videohit z produkce Daria Argenta. Tahle přímočará krvavá jízda sleduje zoufalý boj o přežití v kinosálu plném démonů za doprovodu našlapaného heavy metalového soundtracku a elektronické hudby Claudia Simonettiho. Démoni jsou osmdesátkovým gore festem v té nejčistější podobě. Sledujte na Netflixu.


DÉMONI 2 (1986)

Každá hororová perla má svoje pokračování. Dokonce i Démoni. Krvežíznivá monstra z potemnělého kina se tak přesouvají do hermeticky uzavřeného mrakodrapu, aby rozpoutala hotové peklo na zemi. Dvojka už sice nedosahuje kvalit prvního filmu, pořád se ale jedná o plnohodnotnou démonickou zábavu. I ta je k vidění na Netflixu.


MOTÝL S KŘÍDLY OD KRVE (1971)

Za bílého dne je brutálně zavražděna studentka a všechny důkazy nezvratně ukazují na známého komentátora sportovních pořadů. Ten je bez váhání odsouzen k doživotí. Krvavé vraždy ale pokračují dál. Streamovací gigant do své filmotéky překvapivě přidal jeden z neortodoxních giallo filmů z dob zlaté éry tohoto italského fenoménu. Režisér Duccio Tessari ve svém snímku Motýl s křídly od krve (The Bloodstained Butterfly) kombinuje tradiční postupy žánru se soudním dramatem a detailním forenzním vyšetřováním. Výsledkem je svérázný thriller s působivou atmosférou, který nejednou připomene ty nejlepší kousky Daria Argenta. Najdete na Netflixu.


ONI (2008)

Měl to být jejich slavnostní večer. Všechno se mezi nimi ale pokazilo. A k tomu se uprostřed noci ozve klepání na dveře a za nimi zvláštní hlas. Na mladý pár místo vášnivé noci čekají chvíle plné hrůzy a ukrývání před trojicí psychopatů. Tenhle atmosférický home invasion zkoumá ty nejniternější obavy z narušení bezpečí našich domovů maskovanými cizinci. Jak daleko je člověk ochotný zajít v zájmu přežití? Oni jsou nově dostupní na Netflixu, kde po přepnutí na anglickou verzi najedete i druhý díl.


MĚSTEČKO PROKLETÝCH (1995)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nikdo nedokázal vysvětlit. Všechny si jsou až nepřirozeně podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí. Městečko prokletých je po Věci dalším pokusem Johna Carpentera modernizovat klasickou hollywoodskou scifárnu natočenou podle literární předlohy. A i když nepatří k režisérovým nejsilnějším kouskům, pořád se jedná o solidní carpenterovinu. Sledujte na Netflixu.


INTERVIEW S UPÍREM (1994)

Bledý mladík Louis kdysi přestoupil práh smrtelnosti. S věcným klidem, za nímž jsou cítit obrovská traumata a netušené hrůzy, teď líčí všechna svá setkání s lidskou krví a se smrtí. Interview s upírem je unikátní pohled na vampýrský mýtus optikou irského génia Neila Jordana. Osobitá adaptace knižního bestselleru Anne Riceové vás dostane jedinečnou atmosférou, úchvatnou výpravou i hvězdným hereckým ansámblem. Nenechte si ujít tenhle strhující životní příběh trojice upírů upíra, který do své nabídky nově zařadil Netflix.


SMRT JÍ SLUŠÍ (1992)

Dvě dlouholeté sokyně objeví tajemství věčného mládí. Má to však jeden háček. Obě se stávají nesmrtelnými. Meryl Streepová a Goldie Hawnová se perou o Bruce Willise v morbidní komedii režiséra Roberta Zemeckise. Tahle vyhraná satirická podívaná s hororovým nádechem je plná černého humoru, trefných gagů i přelomových efektů. Prostě Smrt jí sluší i na Netflixu.


DARKMAN II: DURANTŮV NÁVRAT (1995)

Mistr převleků a bojovník proti zlu Darkman utrpěl v souboji se svým úhlavním nepřítelem Durantem strašlivé zranění a zdánlivě zvítězil. Durant však stále žije. Je podlý, chamtivý a pevně odhodlaný stát se vůdcem podsvětí. Úspěch temného superhrdinského akčňáku Sama Raimiho s sebou zákonitě musel přinést i pokračování. To už se sice obešlo bez původního týmu a Liama Neesona ještě ke všemu vystřídal Arnold Vosloo alias Imhotep ze Sommersovy Mumie, pořád se ale jedná o slušné béčko se skvělým Larrym Drakem coby titulním padouchem. Durantovu pomstu sledujte na Netflixu.


HAUNTED: LATINSKÁ AMERIKA (2021)

Sešli se, aby vyprávěli svoje hrůzostrašné zážitky. Hororové doku-drama natáčené v Česku se vrací s latinskoamerickou edicí. Ta představí zbrusu nové příběhy podle skutečné události, které jsou plné démonů a všemožných přízraků. Kompletní první sérii najdete online na Netflixu.