PŘÍPAD ROUBAL: Hynek Čermák jako sériový vrah v prvních ukázkách ambiciózní minisérie

Třídílný projekt inspirovaný případem jednoho z nejbrutálnějších vrahů československé historie se představuje sérií působivých upoutávek

Jedna z nejkontroverznějších figur československé moderní kriminalistiky se stala inspirací pro nový projekt TV Nova. Třídílná minisérie nazvaná PŘÍPAD ROUBAL byla natočena exkluzivně pro streamovací službu Voyo a vznikla jako reakce na rostoucí diváckou poptávku po žánru true crime. Ambiciózní pořad vychází ze skutečné kauzy nechvalně proslulého sériového vraha Ivana Roubala a pro televizi ji zpracovala talentovaná režisérka Tereza Kopáčová (Metanol, Ochránce). Kriminální triptych z dílny Voyo Original dorazí na obrazovky už na konci listopadu a online platforma na něj konečně láká sérií působivých upoutávek, v nichž září Hynek Čermák coby titulní psychopat.

„Studoval jsem Roubalův případ, mluvil jsem s policisty, kteří jej vyšetřovali. Také jsem sledoval nejrůznější filmy, abych se inspiroval, jak zahraniční i čeští herečtí kolegové ztvárňují psychopata. A z toho pak jako herec něco skládám. Nejde o dokument, ale o uměleckou tvorbu, takže Roubala hraju tak, jak si ho představuju já,” dodává Čermák ke své přípravě na roli.

Přestože je Roubal středobodem celé série, příběh se soustřeďuje především na vyšetřování jeho zločinů, budování případu a vrahovu následnou obhajobu. Do popředí se tak dostane advokátní koncipientka, která v průběhu soudního procesu řeší morální dilema. Má se nadále angažovat ve prospěch klienta, co se jí svými činy hnusí, nebo porušit profesní zásady, vydat usvědčující důkazy a zničit si kariéru?

Scénář napsali Tomáš Bombík, Zdeněk Jecelín a Václav Hašek a jako odborný poradce se na projektu podílel také Jan Stoček, bývalý kriminalista, který rozkrýval Roubalovy vraždy. Podle tvůrců se můžeme těšit na napětí, poctivou kriminální linku, věrnou atmosféru doby a zajímavé postavy v podání skvělých herců. V hlavních rolích se dále představí Kamila Trnková, David Švehlík, Dagmar Havlová, Jan Čenský, Vojtěch Vodochodský, Jiří Roskot, Helena Dvořáková nebo Ladislav Hampl.

Premiéra první epizody Případu Roubal je naplánována na 26. listopadu, kdy ji online uvede Voyo.