RESIDENT EVIL: RACCOON CITY se představuje v první upoutávce filmového rebootu

Restart filmové ságy láká na origin veškerého zla. První trailer prozrazuje, že tvůrci herní předlohu dobře znají, a je tu velká šance, že by to tentokrát opravdu mohlo vyjít

Značka Resident Evil letos slaví čtvrt století na trhu. Není proto divu, že je kolem ní v posledních měsících takové rušno. Nejenom, že jsme se dočkali povedeného videoherního pokračování, Netflix nám navrch nadělil animovanou minisérii rozvíjející herní mytologii. Do kin by měla ke všemu co nevidět dorazit zbrusu nová adaptace, která nabídne kompletní restart dosavadní ságy s Millou Jovovich. Filmový reboot nazvaný RESIDENT EVIL: RACCOON CITY nás vezme tam, kde to všechno začalo. Do korporátního městečka nadnárodního konglomerátu Umbrella, jenž roku 1998 zachvátila epidemie nemrtvého T-Viru. Tady je vůbec první trailer, který prozrazuje, že tvůrci herní řadu opravdu dobře znají. Takže je tu dost velká šance, že tentokrát by to opravdu mohlo vyjít.

Kdysi vzkvétající domov farmaceutického giganta se proměnil v umírající středozápadní zapadákov. Odchod společnosti z místa udělal hotovou pustinu. Aspoň na první pohled. Hluboko pod zemí totiž bují děsivé zlo. A když se dostane napovrch, navždy promění všechny obyvatele městečka. Malá skupinka přeživší musí spolupracovat, aby odhalila pravdu skrývající se za hrůznými událostmi a dožila se dalšího rána.

Filmový restart napsal a natočil autor klaustrofobické žraločí pecky 47 metrů, Johannes Roberts, a podle jeho vlastních slov by mělo jít o věrnou adaptaci prvních dvou her, která se vrací k hrůzostrašným kořenům celé série. Snímek by měl zároveň nastartovat zcela nové universum inspirované příběhy a oblíbenými postavami z herní klasiky od japonského Capcomu.

Hlavní hrdinku nové filmové adaptace, Claire Redfield, si zahraje Kaya Scodelario, která na sebe upozornila v aligátořím survivalu Kořist. V roli jejího bratra Chrise se objeví Robbie Amell ze satanské komedie Chůva na zabití. Chybět nebude ani Jill Valentine v podání Hannah John-Kamen (Ant-Man a Wasp) a jako Leon S. Kennedy se představí Avan Jogia (Zombieland: Rána jistoty). Dále uvidíme Toma Hoppera (Umbrella Academy) jako záporáka Alberta Weskera a Neala McDonougha (Minority Report) coby Williama Birkina.

Do amerických kin Resident Evil: Raccoon City vtrhne 24. listopadu. V Česku a na Slovensku si na jeho premiéru budeme muset počkat až do 2. prosince.