RESIDENT EVIL odhaluje nelidské hrůzy z RACCOON CITY v nové upoutávce

Sotva minutová ukázka filmové adaptace slavné značky je hotovou přehlídkou zrůdného panoptika z videoherního katalogu

Zlo sice nemůže být zadrženo, některé chyby se ale ještě dají napravit. Autor klaustrofobické žraločárny 47 metrů proto vyráží do Raccoon City, aby zarazil podivné experimenty, které unikly z laboratoře Paula W.S. Andersona. Nová adaptace slavné videohry bude ignorovat všechny dosavadní filmy s Millou Jovovich a místo přepálené akce nabídne věrné zpracování vracející se k hororovým kořenům herní předlohy. O jeho děsivosti se nás snaží přesvědčit také zbrusu nová upoutávka, která je plná horečnatých výjevů i notoricky známých monster. RESIDENT EVIL: RACCON CITY dorazí do českých a slovenských kin už za necelý měsíc.

Restart filmové ságy nás vezme do roku 1998, kdy z podzemních pracovišť farmaceutického giganta Umbrella Corporation uniklo děsivé zlo a proměnilo obyvatele kdysi prosperující komunity v lidožravá monstra. Reboot napsal a natočil Johannes Roberts, který je sám velký fanoušek herní klasiky od japonského Capcomu. Jeho snímek vychází z prvních dvou videoher a měl by nastartovat úplně nové filmové universum. V hlavních rolích se objeví Kaya Scodelario (Kořist), Robbie Amell (Chůva na zabití), Hannah John-Kamen (Ant-Man a Wasp), Avan Jogia (Zombieland: Rána jistoty), Tom Hopper (Umbrella Academy), Neal McDonough (Minority Report) a Donald Logue (Gotham).

Resident Evil: Raccoon City v zámoří vychází už 24. listopadu. Do tuzemských kin dorazí s drobným zpožděním, a sice 2. prosince 2021.