Půlnoční klub nabírá obsazení a dostane královskou posilu z Elm Street


Netflix chystá hororový seriál podle hrůzostrašné novely Půlnoční klub od Christophera Pikea. Český čtenář si na ni určitě vzpomene jako součást oblíbené série kapesních knih Stopy hrůzy, které u nás v 90. letech představily přední autory dobových young adult hororů. Televizní THE MIDNIGHT CLUB připravuje brilantní adaptátor Mike Flanagan spolu se scénáristkou seriálu Bylo, nebylo Leah Fong. A jak Flanagan prozradil na svém Twitteru, projekt čeká opravdu královská posila. Jednu z klíčových rolí si zahraje scream queen Heather Langenkamp!

Hvězda ze série Noční můra v Elm Street ztvární centrální postavu seriálové adaptace, tajemnou doktorku provozující ponurý hospic pro umírající mládežníky. Jako členy titulního klubu tvůrci obsadili mladé a neokoukané tváře. Půlnoční seance budou pravidelně navštěvovat Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, William Chris Sumpter, Aya Furukawa, Annarah Shephard a Sauriyan Sapkota. Ve vedlejších rolích se objeví Samantha Sloyan, Zach Gilford nebo Matt Biedel. Všichni tři jmenovaní si navíc zahrají v původním hororovém seriálu Midnight Mass, který Flanagan paralelně připravuje taktéž pro Netflix.

Novela Půlnoční klub poprvé vyšla v roce 1994. Odehrává se v Rotterdamském domově, což je místo, kam teenageři s nevyléčitelnými chorobami odcházeli zemřít. Kdo se přihlásil k pobytu, už se nikdy neodhlásil. Právě v tomto hospici žije parta pěti chlapců a dívek, kteří se každou noc schází a vyprávějí si různé příběhy. Společně uzavřou dohodu, že kdo zemře jako první, spojí se s ostatními ze záhrobí. Pak jeden z nich opravdu zemře, čímž začíná jejich nový příběh. Ten nejděsivější.

Netflixovská adaptace by každopádně neměla zůstat jenom u Půlnočního klubu. Tvůrci do ní hodlají zahrnout i Pikeova další díla a představit tak autorův svět nové generaci hororových fanoušků.