Není to rychlé ani zběsilé, diváci se ale postupně vracejí zpátky do kin

TOP 20 českých a slovenských kin 25. týden 2021 - COVID

Rodinná sága Torettových se vrací a s ní přichází i první letní blockbuster. Diváky nezlomily ani tropické teploty a do sálů se přišlo zchladit o dobrou polovinu více návštěvníků než v uplynulém týdnu. Všichni byli zvědaví na to, jak se Vin Diesel popere se svou minulostí v devátém pokračování veleúspěšné akční série.

Rychle a zběsile 9 se po ročním odkladu konečně přiřítilo do kin a naplnilo očekávání diváckého hitu. Pravda, stále hitu za časů covidových, přesto se mu ale za první promítací víkend podařilo nahnat do sálů úctyhodných 35 444 diváků. Jen pro srovnání, na premiéry předešlých částí se přišlo podívat více než 100 tisíc návštěvníků. I tak se Dom Toretto a jeho šoférská rodina zaslouženě vyšplhali do samého čela tabulky. Hned za nimi se umístilo Tiché místo: Část II se 6 958 diváky (celkem 27 451), které si v zámoří pořád drží titul nejvýdělečnějšího filmu letošního roku a celosvětově si už přišlo na 222 miliónů dolarů. Tuzemskou top trojku pak uzavírá nejnovější pixarovka Luca při 4 170 návštěvnících, což je na animák od věhlasného studia až překvapivě nízké číslo.

Psychopatická matka Sarah Paulson si s thrillerem V zajetí uzmula sedmé místo žebříčku. Podpořit jí přišlo 1 341 diváků (celkem 4 643). Na osmou příčku se propadli Godzilla vs. Kong s 1 404 diváky (celkem 5 560), a i když se jejich rozmáchlému duelu u nás příliš nedaří, v Americe už zvládl překročit hranici 100 miliónového výdělku. Premiéra démonického hororu Zvrácená do kina přilákala celkem 1 208 návštěvníků. Jeffrey Dean Morgan odhalující ďáblovy zázraky si tím pádem přišel na desátou pozici. Napětí, Nadějná mladá žena ani Rytíři spravedlnosti aktuální nabídce nedokázali konkurovat a nadobro tabulku opustili.

Zběsilá sága nezahálela ani na Slovensku. I tam si první místo víkendové TOP 20 urvalo Rýchlo a zbesilo 9 s 21 361 diváky. Ani s takto vysokým číslem se ale Dieselově partě nepodařilo překonat hranici 22 tisíc diváků, s jakou před třemi týdny začínalo V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu diabol. Za uplynulý týden navštívilo třetí případ z démonického bestiáře manželů Warrenových 4 083 diváků (celkem 44 686) a zcela příhodně tak skončil na třetí příčce. Druhé je Tiché miesto: Časť II. při 5 298 návštěvnících (celkem 23 104).

Premiérová Prekliata uhranula prakticky totožnému počtu diváků jako v Česku, s celkem 1 263 návštěvníky si ale ve slovenské tabulce vedla podstatně lépe a obsadila šestou pozici. Desátá naopak skončila monstrózní bitka Godzilla vs. Kong s 664 diváky (celkem 3 819). Z třinácté příčky pak odstartoval švédský podmořský survival V pasci, který za první promítací týden vidělo 206 diváků. Tabulku uzavírá Nádejná mladá žena se 104 návštěvníky (celkem 1 681).

Celkem se na filmy české TOP 20 za uplynulý víkend přišlo podívat 64 317 diváků. Zlepšení je oproti předešlému týdnu citelné, pořád se ale dostáváme stěží na polovinu běžné návštěvnosti před pandemií. Lehce si tentokrát polepšilo i Slovensko a tamní kinaři si připsali dohromady 43 233 návštěvníků.