Pššt! John Krasinski se potřetí ponoří do ticha v postapokalyptickém hitu

Tvůrce hororu Tiché místo, v němž je smrtonosný každý hlasitější zvuk, potvrdil další pokračování

Tiché místo: Část III je skutečností. Filmař John Krasinski, který kromě režie a scénáře ztvárnil po boku své životní partnerky Emily Blunt i jednu z ústředních úloh, potvrdil druhý sequel během investorského setkání studia Paramount. Nasazení do distribuce plánuje v roce 2025. Detaily o obsazení zatím nejsou zveřejněné, nicméně se předpokládá, že otěže ponese opět Krasinski.

Tiché místo, které originálně vyšlo v roce 2018, dokázalo svým mainstreamovým pojetím zaujmout i nehororové fanoušky, a vyšvihlo se tak do blockbusteru s oslavnými kritikami a celosvětovými tržbami přesahujícími 340 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 7,3 miliard korun).

Příběh o slepých monstrech, která se při lovu lidských bytostí orientují podle zvuků, tudíž je k přežití zapotřebí být maximálně nejtišší, oživili před dvěma lety, do kinosálů se nicméně snímek dostal kvůli covidovým restrikcím teprve loni v červnu.

Vedle chystaného třetího pokračování momentálně vzniká dosud nepojmenovaný spin-off, který by měl výrazně rozšířit úspěšný postapokalyptický svět utopený v hrobovém tichu. S námětem projektu přišel sám Krasinski a původně ho měl realizovat režisér a scénárista Jeff Nichols (Půlnoční dítě, Take Shelter), dal ale přednost jinému snímku a na režisérské sesli ho nakonec vystřídal autor oslavovaného dramatu Pig s Nicolasem Cagem, Michael Sarnoski.