NA CO KOUKAT O NOVOROČNÍM VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Nový rok je tu a s ním i další nálož žánrových titulů největších předplatitelských VOD služeb v Česku. Tentokrát si na své si přijdou zejména milovníci klasického plíživého děsu. Mezi staromilskými tituly ale najdeme hned několik zajímavých hororových novinek. I o novoročním víkendu tak bude na co koukat.

TICHÉ MÍSTO: ČÁST II (2020)

Už nestačí být potichu. Po tragických událostech minulého filmu opouštějí Abbottovi své útočiště a s vyhlídkou pomoci druhých se vydávají na zoufalou cestu do neznáma. Jenže v tomhle světě dokážou být přeživší stejně nebezpeční, jako mimozemští vetřelci citliví na jakýkoliv zvuk. Hlasité pokračování komorního hororového hitu Tiché místo najdete online na HBO GO.

UNA SULL’ALTRA (1969)

Doktor Dumurrier po smrti své nemocné ženy zdědí milion dolarů. S těmito prostředky by mohl znovu postavit na nohy svoji kliniku a začít nový život se svou milenkou. Místo toho se ale stává posedlý záhadnou striptérkou, která se až nebezpečně podobá jeho zesnulé manželce. Dumurrier se proti své vůli zaplétá do divoké perverzní hry. Vertigovsky vystavěný snímek italského řezníka Lucia Fulciho je mistrně natočený sexadelický thriller s úžasnou atmosférou, skvělým obsazením a hypnotickou hudbou Rize Ortolaniho. Sledujte online na Netflixu.

PIRÁTSKÁ VYSÍLÁNÍ (2021)

James při archivaci starých videí narazí na pirátský vstup do televizních novin, v němž se maskovaná postava zdánlivě snaží cosi sdělit, a v zoufalé honbě za pravdou se zaplete do temné sítě konspirací. Znepokojivý thriller inspirovaný dosud neobjasněnými zásahy do nočních zpráv, k nimž docházelo na konci 80. let v Chicagu, je nově dostupný online na HBO GO.

LUST FOR A VAMPIRE (1971)

V 19. století v Rakousku se vzkříšená dcera z vampýrské šlechtické rodiny přihlásí na exkluzivní dívčí školu, kde by si ráda pochutnala na čerstvé krvi. Upírka Carmilla se vrací v pokračování kultovní hammerovky Krvežízniví milenci, která vznikla na motivy slavné gotické novely Josepha Sheridana Le Fanu. Svůdnou upířinu najdete nově na Netflixu.

CAPTAIN KRONOS: VAMPIRE HUNTER (1974)

Mladý lovec upírů a jeho hrbatý společník se vydávají na pomoc vesnici sužované podivnou nemocí, která z lidí vysává život. Kapitán Kronos je atmosférická leč atypická hammerovka, kde upíři nesají jenom krev, ale rovnou celé mládí. Kolík do srdce ani sluneční světlo je nezabije a k jejich zlikvidování už nestačí jen sečtělí džentlmeni, ale je zapotřebí mládeneckého ducha a svaly. Snímek měl původně nastartovat celou sérii filmů s neohroženým upírobijcem Kronosem, díky nízkým tržbám způsobených zejména vysokou nepřístupností k tomu ale nakonec nedošlo. Sledujte online na Netflixu.

HILDA A KRÁL HOR (2021)

Když se Hilda probudí v těle trolla, musí použít svůj důvtip a odvahu, aby se vrátila domů, znovu získala svou lidskou podobu a zachránila město Trolberg. Nebojácná modrovlasá holčička je zpět s celovečerním dobrodružstvím. Filmový příběh kombinující bohatou dětskou fantazii se severskou mytologií, který vznikl na motivy magických komiksů Luka Pearsona, najdete na Netflixu.

LOĎ DUCHŮ (1952)

Mladí manželé zrenovují starou bárku na zámořskou jachtu. Jen krátce po vyplutí se kolem nich začnou dít podivné události a celá posádka postupně začíná věřit fámám, že na lodi straší. Na Netflix připlulo jedno z raných filmových zpracování klasického námětu o lodi duchů, které v roce 1952 natočil britský specialista na béčkové snímky, Vernon Sewell.

THE HEADLESS GHOST (1959)

Tři teenageři chtějí na strašidelném hradě v Anglii zjistit, jestli povídačky o něm nelžou. A v noci tam narazí na bezhlavého ducha uvízlého mezi světem živých a mrtvých. Britský snímek z roku 1959 v sobě spojuje klasickou duchařinu s komedií o bezhlavém honu za ztracenou hlavu jednoho zoufalého přízraku. Na film dokonce o mnoho let později navázala literární série Husí kůže od legendárního R. L. Stinea. Pustit si ho můžete online na Netflixu.

BACURAU (2019)

Brazilské městečko Bacurau zející v divokém vnitrozemí jednoho dne záhadně zmizí z mapy světa. Vlek napjatých událostí se rozjíždí. Obyvatelé, kteří se svými až mytickými charaktery tvoří autonomní společenství, rázně čelí vnější hrozbě. Psychedelický western z blízké budoucnosti. I tak by se dal popsat působivý brazilský snímek, který v sobě půvabně kloubí vysoké umění s nízkým a střídá všemožné žánry s lehkostí sobě vlastní. Bacurau najdete od 2. ledna online na HBO GO.