V ZAJETÍ DÉMONŮ 3: První trailer láká na nejtemnější případ manželů Warrenových

Oba paranormální vyšetřovatelé v tom tentokrát budou až po uši

Manželé Warrenovi se vracejí s dalším démonickým případem, tentokrát rovnou od soudního dvora. Pro třetí pokračování duchařského hitu V ZAJETÍ DÉMONŮ předal James Wan režisérské otěže Michaelu Chavezovi, který potřebné zkušenosti s přízraky nasbíral už s La Lloronou: Plačící ženou. V pořadí již osmá část oblíbeného filmového univerza bude podle tvůrců nejtemnější kapitolou celé série, jež má značce vtisknout nový směr a představit Conjuring pro novou dekádu. Chavez s Wanem snímek dokonce přirovnávají k Fincherově depresivnímu nerváku Sedm. První upoutávka každopádně slibuje atmosférickou podívanou přesně v duchu předešlých dvou filmů.

Nový přírůstek s anglickým podtitulem The Devil Made Me Do It (Přinutil mě k tomu Ďábel) má být děsivým příběhem teroru, vraždy a neznámého zla, jež šokovalo i zkušené paranormální vyšetřovatele Eda a Lorraine Warrenovy. Jeden z nejsledovanějších případů jejich kariéry začíná snahou o záchranu duše mladého chlapce. Vše se ale záhy mění v hrůzu, jakou dosud nezažili, a vede k vůbec prvnímu soudnému procesu, kdy obžalovaný tvrdí, že byl posedlý démonem. Snímek vychází ze skutečných událostí, ke kterým došlo roku 1981, kdy mladý Arne Johnson zabil svého bytného a ze svého činu obvinil nadpřirozené síly.

Role ústřední paranormální dvojice si zopakovali Vera Farmiga a Patrick Wilson. Vedle nich se ve filmu objeví Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook, Eugenie Bondurant, Julian Hilliard nebo Sterling Jerins. Scénář napsal David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan, V zajetí démonů 2) podle námětu, který dal dohromady spolu s Wanem. Mimo obou hlavních hvězd se na scénu vrátil taky zajetý tvůrčí tým složený z conjuringovských veteránů jako je producent Peter Safran, kameraman Michael Burgess, productin designérka Jennifer Spence nebo skladatel Joseph Bishara.

Česká a slovenská premiéra V zajetí démonů 3 je naplánována na 3. června. Tedy za předpokladu, že to situace dovolí a kinosály budou opět otevřené. Do amerických kin nový přírůstek miliardové frančízy dorazí jen o den později, kdy zároveň vyjde na streamu HBO Max.