Páté Insidious bude, s Patrickem Wilsonem v režisérském křesle

Hrdina wanovské série The Conjuring a Insidious mimoděk potvrdil, že natáčení sequelu franšízy začne už letos na jaře

Patrick Wilson během tiskové konference ke snímku Moonfall dostal otázku i na další vývoj série Insidious, u níž se spekulovalo o vzniku pátého dílu. Bezděčně prozradil, že produkce bude zahájena už za několik týdnů. Pro herce to znamená kariérní milník, kromě ztvárnění jedné z hlavních úloh pro něj toto pokračování s podtitulem The Dark Realm navíc bude znamenat jeho režisérský debut.

Jsem pro tento projekt neskutečně zanícený, není dne, kdy bych se mu nevěnoval,“ popsal Wilson své nadšení. Scenáristou mu bude Scott Teems, který se po dvou dramatech Večerní slunce a The Quarry loni zapojil do dvanáctého příspěvku o Michaelu Myersovi – Halloween zabíjí.

Zatím není známo, kdo z předchozích tváří dosavadní démonologické tetralogie se navrátí na plátno. Teems se nicméně bude stále opírat o příběh načrtnutý Leighem Whannellem, který u série Insidious stojí od jejího počátku v roce 2011.

Na sequel si tentokrát musí fanoušci počkat déle než u předcházejících filmů, které zpravidla nevycházely s větším než dvouletým odstupem. Už teď panují obavy, zda se znovu setkají s postavou média Elise Rainier v podání Lin Shaye, která loni oslavila osmasedmdesátiny.