Přežila Turnaj šampionů a vyzrála i na Matky, Black Widow zkrátka diváky táhne nejvíc

TOP 20 českých a slovenských kin 29. týden 2021 – COVID

Navzdory internetovému pirátství a početnému zástupu novinek si Black Widow udržela svoje prvenství i ve druhém promítacím týdnu. Nejnovější Marvelovka válcuje konkurenci na všech frontách. V Americe si připsala vůbec nejsilnější covidový otvírák (80 miliónů dolarů jen za první víkend), úspěch slaví na streamu služby Disney+ a ke všemu momentálně platí za nejstahovanější snímek na torrentech. V českých kinech se na Scarlett Johansson a její sólovku přišlo podívat 36 064 diváků a zaslouženě si tak ponechala korunu nejnavštěvovanějšího tuzemského titulu. Druhá je domácí komedie Matky při 18 616 návštěvnících a ze třetí příčky Vina Diesela sesadil disneyovský fantasy animák Raya a drak s 9 227 diváky.

Premiérová dvojka popcornového nerváku Úniková hra: Turnaj šampionů otevírala z pátého místa se 6 935 diváky. Oproti prvnímu dílu je to sice sotva třetinová návštěvnost, i tak se jedná o slušný výsledek, který bohatě stačil na předběhnutí dalších pokračování jako Zabijákova žena a bodyguard nebo Rychle a zběsile 9. Na osmou příčku se propadlo V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz, které přišlo podpořit 4 588 návštěvníků (celkem 62 094). Osmnáctá pozice pak byla startovní pro akční thriller Mrazivá past. Spolujízdu po zamrzlém oceánu si s kamioňákem Liamem Neesonem přišlo užít 856 cestujících. Ostatní žánrovky z předešlého týdne už nápor konkurence nezvládly, a to včetně druhé části Tichého místa.

Slovenská TOP 20 patří Black Widow. Nutno ale poznamenat, že jen stěží ustála nápor LeBrona Jamese a driblujících kreslených postaviček. Vítězství s 9 162 návštěvníky tak bylo jenom o uši králíka Bugs Bunnyho a ve výsledku rozhodovaly akorát dražší vstupenky. Na basketbalový návrat Looney Tunes ve Space Jam: Nová legenda totiž dorazilo 9 622 zvědavců. Co naplat, tahle dvojka je holt druhá. Bronzovou příčku obsadil Zabijakov osobný strážca 2, kterého si najalo 6 475 diváků.

Stejně jako v Česku si páté místo uzmula smrtící únikovka Escape Room: Niet úniku, kterou si přišlo zopakovat 5 014 staronových hráčů. Z dvanácté pozice zdraví manželé Warrenovi s 697 diváky. Jejich V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu diabol si v tamní tabulce stále drží titul nejúspěšnějšího letošního hororu a na velkém plátně si ho užilo celkem 54 378 fanoušků. To rodina Abottových potichounku našlapuje vzad. Tiché miesto: Časť II. tak při ne moc hlasitých 579 divácích (celkem 35 926) skončilo patnácté. Hned za ním se spustila Očista navždy s 508 účastníky pravidelného a zákonem povoleného masakru (celkem 7 179). Na předposlední příčku tabulky se překvapivě zvládl prořezat Chris Rock s krvákem Špirála: SAW pokračuje. Stačilo mu k tomu pouhých 283 návštěvníků (celkem 5 942).

Celkem se na filmy české TOP 20 za uplynulý víkend přišlo podívat 127 589 diváků a slovenská kina nalákala všeho všudy 56 685 návštěvníků.