BREAKING SURFACE: Severský thriller slibuje intenzivní podvodní survival


Potápěčka bojuje s časem o život své sestry v mrazivém severském thrilleru BREAKING SURFACE. Znepokojivá upoutávka slibuje intenzivní survival uprostřed nehostinné přírody, který pořádně zabrnká na nervy.

Nevlastní sestry Ida a Tuva se po Vánocích vydávají potápět do ledových vod v odlehlé části norského pobřeží. Ke konci jejich výletu ale dojde k sesuvu půdy a padající kamení uvězní Tuvu hluboko pod vodou. Kameny zároveň zasypaly všechny jejich věci a odřízly je od jakékoli šance na přivolání pomoci. Ida se proto vydává na závod s časem, během kterého je podrobena zkoušce charakteru a síly. Postupně si začíná uvědomovat, že její sesterské pouto s Tuvou není tak silné, jak by se mohlo zdát.

Švédsko-norský nervák Breaking Surface napsal a natočil Joachim Hedén jako svůj první žánrový film. Snímek měl původně pojednávat o dvojici horolezkyň, které v průběhu výstupu ztratí veškerou výstroj. Spolu s producentkou Julií Gebauer ale nakonec přišli s nápadem udělat z nich potápěčky, což námětu dodalo potřebné napětí a orámovalo celý příběh časovou tísní. Nevlastní sestry bojující s přírodními živly ztvárnily Moa Gammel a Madeleine Martin.

Tahle adrenalinová jízda zasazená do dechberoucího prostředí severské divočiny měla být 5. listopadu uvedena do slovenských kin pod distribučním názvem V pasci. Z důvodu vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření koronaviru se ale její premiéra odsunula na neurčito. České kinodistribuci se snímek pravděpodobně vyhne, nicméně jeho online premiéra je naplánovaná na 15. prosince, kdy ji na své VOD platformě uvede Doppelgänger Releasing.