Nové audio: Hororová doku série a rozhovor s tvůrci Shoky a Morthy!

Planet Dark startuje původní tvorbu. Hororová doku série Jinací představí nadpřirozené běsy z českého folkloru, v novém podcastu Planet Dark se pak dozvíte víc o filmové novince Shoky & Morthy

Planet Dark spustilo svůj stejnojmenný audio kanál. Kromě webu, YouTube a sociálních sítí náš magazín nově najdete i v audio podobě na všech vašich oblíbených audio platformách. A začínáme hned dvěma exkluzivními projekty.

Po stopách hororových kořenů českých mýtů

Každá pohádka má za sebou děsivý příběh plný strachu a nebezpečí. My vám ho řekneme. Planet Dark uvádí svůj první původní projekt – audio seriál JINACÍ. Hororově laděná dokumentární série přináší fakta, mýty i skutečné příběhy na pozadí české lidové slovesnosti. Celý seriál bude mít premiéru koncem roku, ale díky našemu partnerství s filmem Shoky & Morthy přinášíme dvě exkluzivní ukázky už nyní. Pilotní díl věnovaný zlověstnému nočnímu stvoření jménem Můra si můžete poslechnout právě teď!

Příležitosti filmové premiéry Shokyho s Morthym zároveň využijeme k uvedení speciální epizody Krvavá nevěsta zabývající se legendou od Devíti křížů na dálnici D1. Autoři série v ní přiblíží prokletí daného místa souvisejícím s tragickým koncem jedné svatby a odhalí, jak se věci ve skutečnosti mají s onou přízračnou nevěstou. Epizoda bude mít premiéru v pondělí 9. srpna.

Podcast je předvojem a zároveň doslovem ke vznikajícímu televiznímu seriálu Jinací, který naváže na úspěšný krátkometrážní snímek Lesapán a v moderních hororových příbězích představí hrůzostrašné bytosti ze slovanských mýtů. Audio sérii, která se do budoucna zaměří na Vodníka, Hejkala, Upíra nebo třeba Jezinky, píše scénárista Petr Koubek (Lesapán, Dáma a Král) společně s dramaturgem a producentem Vratislavem Šlajerem (Pouta, Shoky & Morthy). Na celém projektu se podílí přední současný znalec českého folkloru, docent Petr Janeček, který o českých legendách napsal hned několik knih, včetně úspěšné řady Černá sanitka. Sound design vytváří zvukový mistr Adam Levý z tvůrčího týmu audio seriálu Pohřešovaná.

Planet Dark Podcast: Rozhovory a kontexty pro fanoušky temných žánrů

Premiéru má i první díl redakčního podcastu PLANET DARK. Ten se bude pravidelně zabývat horory i temnými žánry obecně a každý měsíc přinese ty nejdůležitější informace, zajímavosti a rozhovory s hosty. Hned na úvod v něm pokryjeme žhavou novinku Shoky & Morthy: Poslední velká akce. Rozebírat se bude nejenom vznik snímku, ale také Krvavá nevěsta, která v příběhu hraje klíčovou roli. Moderátorem a autorem pořadu je Petr Koubek. Našimi prvními hosty budou režisér Andy Fehu, scénárista Ondřej Kopřiva a zmiňovaný etnolog Petr Janeček. Zvukový desing nám dělá Martin Ožvold, který stál za podcasty jako Matematika zločinu nebo Anatomie strachu.

Stopy hrůzy a děsivé příběhy do uší

Aby toho nebylo málo, na podzim se ponoříme ještě hlouběji do temnoty s audio kolekcí nazvanou STOPY HRŮZY. Ta naváže na populární formát krátkých hororů dostupných kdekoliv a kdykoliv a nabídne pravidelnou dávku hrůzostrašných příběhů prostřednictvím série atmosférických audio povídek.

Cyklus odstartuje trojice mluvených adaptací díla zakladatele moderního hororu a jednoho z nejvlivnějších spisovatelů vůbec, H. P. Lovecrafta. Zvukové adaptace děsivých spisů vznikly v renomovaném studiu Needles (Frankenstein, Solaris) pod režijním dohledem Robina Kvapila a svým démonickým basem jen je namluvil Miroslav Krobot. Díky této ojedinělé spolupráci se posluchači budou moct doslova vydat do cizích dimenzí a nasát atmosféru neviditelné kosmické hrůzy ušima.

Tak se přihlaste k našemu odběru, poslouchejte nás a dejte vědět, jak se vám seriály líbí. Svoji pravidelnou dávku temnoty do uší najdete přes náš rozcestník a na Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, Stitcheru, Deezeru nebo ve všech vašich oblíbených aplikacích na podcasty. Partnerem uvedení audio seriálu Jinací je film Shoky & Morthy: Poslední velká akce.