THE TOMOROW WAR: Nová upoutávka sci-fi thrilleru odhaluje krvelačné vetřelce

Chris Pratt zachraňuje budoucnost ve velkolepé mimozemské akci od režiséra Lego Batmana

Lidstvo budoucnosti se octlo na dně potravního řetězce a obrací se do minulosti s voláním o pomoc. Sympaťák Chris Pratt zachraňuje svět před mimozemskou kolonizací v akčním sci-fi thrilleru THE TOMORROW WAR od režiséra superhrdinských kostek LEGO Batman film. Finální trailer letního blockbusteru od streamovací služby Amazon Prime Video se oproti předešlým upoutávkám soustřeďuje výhradně na velkolepou akci a dává jasně na odiv, že tou největší atrakcí filmu přece jenom budou souboje s krvelačnými mimozemšťany.

Podle oficiální synopse celý svět zaskočí příchod cestovatelů z roku 2051, kteří přišli s naléhavou zprávou. Za třicet let se rozpoutá globální válka proti smrtícím návštěvníkům z vesmíru a lidstvo prohraje. Jedinou nadějí na záchranu je transport vojáků a civilistů z přítomnosti do budoucnosti, aby se mohli přidat k tamnímu odboji. Jedním z rekrutů je i středoškolský učitel Dan Forester, který je odhodlaný zachránit svět pro svou malou dcerku. V zoufalé snaze přepsat osud planety, spojí síly s geniální vědkyní i se svým odcizeným otcem.

The Tomorrow War natočil specialista na hravé animáky Chris McKay (Robot Chickem, Moral Orel) podle scénáře Zacha Deana (24 hodin života). Snímek vznikl pod studii Paramount Pictures a Skydance Media a původně měl jít do kin už v průběhu minulého roku. Pandemie koronaviru ale obě společnosti donutila přehodnotit situaci a pustit film rovnou na SVOD služby. Místo předpokládaného uvedení na Paramount+ ho ale koupilo Prime Video, které za něj údajně zaplatilo 200 milionů dolarů. V hlavních rolích téhle mimozemské akvizice se vedle Pratta dále představí Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Mary Lynn Rajskub, Edwin Hodge nebo Sam Richardson.

Poslední bitva proti lidožravým vetřelcům z dílny maskéra Kena Barthelmeyho (Godzilla II Král monster) propukne na online už 2. července.