SMRT VE TMĚ 2: Nevidomý zabiják čelí temné minulosti v pokračování hororového hitu

Teď všichni uvidí, co vidí on. Stephen Lang ve tmě likviduje další nezvané hosty

Stephen Lang se vrací jako slepý veterán v pokračování intenzivního nerváku, které mu nedopřeje chvíli klidu ani v novém domě. Osm let po krvavých událostech prvního filmu je nucen vystoupit ze stínu a čelit vlastní minulosti. Jeden z nejpůsobivějších záporáků uplynulé dekády si hraje na hrdinu a každého, kdo zkříží cesty jeho blízkým, čeká SMRT VE TMĚ 2. Čerstvý trailer láká na další špinavou podívanou plnou Langova vražedného umu.

Norman Nordstrom byl pro svůj handicap všemi podceňovaný. Prokázal ale neochvějnou vůli přežít a s ní odhalil i obludnou stránku své osobnosti. Po divoké loupeži v jeho detroitském domově uprchl do ústraní, kde se ujal jedenáctileté dívky Phoenix, která se mu stala dcerou, po níž vždycky toužil. Úspěšně před ní ukryl svou temnou minulost, ta si pro něj ale přišla v podobě nelítostných únosců malé Phoenix a znovu v něm probudila jeho vnitřní monstrum.

Dvojku napsali autoři předchozího snímku, Fede Alvarez a Rodo Sayagues, kteří se tentokrát rozhodli udělat z psychopatického padoucha hlavního (anti)hrdinu a hlouběji prozkoumat jeho psychická traumata i zvrhlý smysl pro spravedlnost. První film přinutil narušeného Normana sestoupit hluboko do temnoty, v tom druhém pak tvůrci pokládají otázku, jestli se mu z ní podaří vrátit zpět, nebo se naopak propadne ještě hlouběji. Norman tak dostane nejenom další šanci na život, ale i možnost napravit si reputaci u diváků.

Produkce se znovu ujali hororoví matadoři Sam Raimi a Robert Tapert, za kameru se vrátil Uruguayec Pedro Luque a hudbu opět složil španělský maestro Roque Baños. Přestože se na placu sešel totožný tvůrčí tým, došlo k jedné výrazné změně. Alvarez sestoupil z postu režiséra a přenechal natáčení debutujícímu Sayaguesovi. Hlavní role připadla Stephenu Langovi a po jeho boku si zahráli Madelyn Grace, Brendan Sexton III nebo Bobby Schofield.

Smrt ve tmě 2 dorazí do českých kin 12. srpna. Na Slovensku bude uvedena o týden později jako Muž v temnote 2.