POSLEDNÍ NOC V SOHO: Psychedelický retro horor od autora Soumraku mrtvých

Wrightova pocta klasickým hororům 60. a 70. let konečně míří do kin a slibuje zážitek, který se zcela vymyká režisérově dosavadní tvorbě

Když vás minulost pustí dovnitř, pravda vyjde najevo. Thomasin McKenzie se mění v Anyu Taylor-Joy v neonovém retro hororu režiséra Edgara Wrighta. Jeho psychedelická novinka POSLEDNÍ NOC V SOHO se představuje v první upoutávce, která slibuje uhrančivou jízdu napříč časem a připomene Polanského Hnus říznutý Argentovou Suspirií. Ostatně sám Wright o film říká, že bude „zcela odlišný jeho dosavadní tvorby.“ Snímek po více než ročním odkladu konečně míří do kin.

Mladá dívka jménem Eloise nastupuje na londýnskou školu módního návrhářství, jenže studium jí zásadně narušují znepokojivé noční vize. V nich se vrací časem ze současnosti do šedesátých let, kde potkává okouzlující začínající zpěvačku, jejímuž kouzlu podlehne i ona. Jsou to jen sny, nebo k ní promlouvá minulost? Eloise musí najít odpověď za každou cenu. Zvlášť proto, že tyto vize jsou čím dál znepokojivější a začínají ji ohrožovat.

Intenzivní psychologický horor z energické londýnské čtvrti napsal tvůrce geniálního Soumraku mrtvých společně s Krysty Wilson-Cairns, scénáristkou seriálové Penny Dreadful a spoluautorky oscarového válečného dramatu 1917. Vedle vycházející hvězdy McKenzie a ostřílené žánorvé matadorky Taylor-Joy se ve filmu objeví taky Matt Smith (Pán času), Jessie Mei Li (Světlo a stíny), Terence Stamp (Superman) nebo zesnulá Diana Rigg (Hra o trůny).

Poslední noc v Soho dorazí do kin včas na Halloween. Její česká premiéra je naplánována na 21. října. Dole najdete první teaser a plakát.