POSLEDNÍ NOC V SOHO: Psychologický horor inspirovaný klasikami žánru láká na neonovou noční můru

Psychedelická novinka režiséra Edgara Wrighta v další upoutávce láká na temné horečnaté sny z pulzujících 60. let

Vražda z minulosti je tajemstvím budoucnosti. Režisér Edgar Wright se po sedmnácti letech vrací k hororu s uhrančivou poctou žánrovým klasikám 60. a 70. let. Jeho psychedelická novinka POSLEDNÍ NOC V SOHO zve na krajně znepokojivý výlet do horečnatého snu, kde temná historie energické londýnské čtvrti proniká do každodenní reality současnosti. Nejnovější trailer psychologického retro hororu pak láká doslova na nekonečnou noční můru. Jen ta česko-slovenská premiéra se nám nakonec posunula skoro o měsíc.

Studentka módního návrhářství Eloise se právě přestěhovala z ospalé anglické vesničky do životem pulzujícího Londýna. Už to může s psychikou mladé holky solidně zacloumat. Mnohem víc ji ale ovlivňují „noční dobrodružství“, které zažívá po usnutí. Ve snu se vrací časem do šedesátých let, do proslulé londýnské čtvrti Soho, kde potkává talentovanou zpěvačku a tanečnici Sandie. Eloise čím dál tím víc podléhá jejímu silnému kouzlu osobnosti, stejně jako stylu a divokosti zlatých šedesátých. Její omámení je tak silné, že si nevšímá, jak mezi všemi těmi barvami začínají převládat temné tóny. Noční pouto s minulostí začne zasahovat do jejího života a ona si uvědomuje, že Sadie může být skutečnou lidskou bytostí, která ji volá o pomoc.

Scénář k filmu napsal sám Wright, autor geniální zombie komedie Soumrak mrtvých nebo stylizované komiksovky Scott Pilgrim proti zbytku světa, spolu s Krysty Wilson-Cairns, která stála za seriálovou Penny Dreadful  nebo oscarovém válečném dramatu 1917. Při psaní vycházeli z kultovních britských hororů Hnus Romana Polanského a Teď se nedívej od Nicolase Roega. Samotný název je odvozen ze stejnojmenné písničky šedesátkové kapely Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich a k jeho použití Wrighta inspiroval Quentin Tarantino. V hlavních rolích si zahráli vycházející hvězda Thomasin McKenzie (Čas), žánrová matadorka Anya Taylor-Joy (Čarodějnice, Rozpolcený, Marrowbone) a jedenáctý Doktor Matt Smith (Pán času).

Poslední noc v Soho se nám nakonec o několik nocí posunula a místo plánované říjnové premiéry dorazí do českých a slovenských kin až 11. listopadu. Na druhou stranu, kvůli covidu jsme na ni čekali víc než rok, takže těch pár týdnů navíc už vydržíme.