THE BANISHING: Mrazivá duchařina ze staré Anglie


Režisér podzemní vyvražďovačky Metro a zábavného krváku Izolace se po čtyřleté pauze vrací s gotickou duchařinou THE BANISHING. A podle první upoutávky se rozhodně máme na co těšit.

Mladý reverend se spolu se svou ženou a malou dcerkou nastěhuje do opulentního viktoriánského sídla. Jejich idylka se ale záhy mění v děsivou noční můru. V útrobách domu se totiž ukrývá nevýslovné zlo. Aby uchránil svou rodinu, zoufalý duchovní musí navzdory své víře vyhledat pomoc nechvalně známého okultisty praktikujícího černou magii.

Duchařský příběh údajně vychází ze skutečných událostí a je zasazený do nejstrašidelnějšího domu v celé Anglii. Snímek, který má ambice stát se příští Ženou v černém, natočil kultovní britský režisér Christopher Smith. V hlavních rolích se představí Jessica Brown Findlay (Černé zrcadlo, Panství Downton), Sean Harris (Prometheus, Mission: Impossible – Fallout), John Heffernan (seriálový Dracula), John Lynch (Černá smrt) a Anya McKenna-Bruce (Sense8).

The Banishing do distribuce zakoupila americká žánrová platforma Shudder. Ještě před svým online uvedením si 12. října odbude světovou premiéru na právě probíhajícím festivalu Sitges. Zároveň bude součástí virtuálního programu britského FrightFestu.