THE POWER: Výpadek proudu probudí dávné zlo v mrazivé britské duchařině

Shudder uvedl první upoutávku nadpřirozeného britského hororu ze starobylé nemocnice

Americká žánrová platforma Shudder získala další exkluzivní titul. Tím je britská historická duchařina THE POWER zasazená do starobylé nemocnice během celonárodního výpadku elektřiny. Tvůrci slibují staromilský příběh v duchu Ženy v černém nebo Ti druzí a mrazivá první upoutávka zase láká na všechny klasické propriety nadpřirozeného hororu.

Během 70. let minulého století v Anglii často docházelo k odstávkám elektřiny, které nezřídka trvaly i tři dny. Jejich účelem bylo šetřit elektřinu v době protestů a stávek těžařů. Při jednom takovém výpadku nastoupí na svou první noční směnu i začínající ošetřovatelka Val. Nemocnice, kam byla přiřazena, se pomalu rozpadá a většina pacientů už byla převezena jinam. Jejím úkolem je dohlédnout na ty zbývající v poloprázdné budově ponořené do absolutní tmy. Mezi tamními zdmi je ale pohřbeno temné tajemství a s ním i zlovolné síly, které se pomalu derou na povrch.

The Power je celovečerním debutem režisérky a scénáristky Corinny Faith. Ta podle vlastních slov vytvořila klasickou duchařinu s moderním feministickým přesahem o umlčených hlasech, co už nehodlají být zticha. Hlavní role se ujala vycházející hvězdička Rose Williams, která na sebe upozornila v seriálech Království, Medicejové nebo Noční závod. Ve filmu se rovněž představí Emma Rigby, Charlie Carrick, Gbemisola Ikumelo, Nuala McGowan nebo Diveen Henry.

Snímek vychází 8. dubna na streamovací službě Shudder.