Clancy Brown vypráví děsivé historky v hororové antologii THE MORTUARY COLLECTION

Každá mrtvola má svoji historii

Hororové antologie ovládly streamovací služby. Netflix má svůj duchařský hit The Haunting, Hulu dneska otevřelo Books of Blood a Amazon Prime Video včera vypustil první dva příběhy z tematické filmové série Welcome to the Blumhouse. Nově se k nim přidává i žánrová platforma Shudder, která v polovině října uvede povídkový snímek THE MORTUARY COLLECTION.

Tahle umrlčí kolekce pěti příběhů představí mladou tulačku, která požádá o práci v pohřebním ústavu. Od výstředního majitele se pak prostřednictvím hrůzostrašných historek dozvídá o pohnuté historii zapadlého městečka.

Film je celovečerním debutem scénáristy a režiséra Ryana Spindella, který za sebou má celou řadu oslavovaných kraťasů a nedávno pro Sama Raimiho připravil jednu z povídek pro urban legends antologii 50 States of Fright. Ostatně sám Raimi The Mortuary Collection označil za „barvitou směsici zvrhlé zábavy a vynalézavého strašení.

Spindell se nechal inspirovat zlatou érou hororových komiksů ze stáje EC Comics i ranými díly Petera Jacksona. Jeho snímek slibuje staromilský exkurz do dob klasických filmových antologií. V hlavních rolích uvidíme Clancyho Browna (Hvězdná pěchota) a Caitlin Fisher (seriálový Teen Wolf).

The Mortuary Collection vychází 15. října online na Shudderu. Dole najdete trailer a plakát.