DEXTER: Michael C. Hall se vrací jako oblíbený zabiják v první upoutávce

Drasticky dojemný teaser

Nejoblíbenější sériový vrah Ameriky se vrací. Michael C. Hall a jeho temný pasažér znovu vyrážejí na lov v desetidílné sérii, která naváže na kultovní seriál DEXTER. První upoutávka odhaluje ikonického zabijáka po bezmála deseti letech. A jak je vidno, jeho choutky ani smysl pro humor se za tu dobu nijak nezměnili. Hall nadšeně ukazuje Dexterovu pravou tvář a cynicky a zvrhle se uculuje do objektivu.

Televizní fenomén, který si svým mnohovrstevnatým hrdinou a jeho kousavým pohledem na svět získal miliony diváků po celém světě, vznikl podle stejnojmenné knižní série Jeffa Lindseyho. Dexter se vysílal od roku 2006 a byl zakončen osmou řadou v létě 2013. Dodnes svou kvalitou převyšuje většinu současné seriálové tvorby. Producenti z kabelové stanice Showtime si toho jsou moc dobře vědomi a původně nezamýšleli v titulu jakkoliv pokračovat. Nicméně původní showrunner Clyde Phillips spolu s hlavní hvězdou údajně přišli s natolik zajímavým námětem, že ho nešlo ignorovat a devátá sezóna dostala zelenou.

Seriálový revival by se měl odehrávat 10 let po zmizení Dextera Morgana během hurikánu Laura. Podle toho, co je zatím známo, se titulní antihrdina schovává pod falešným jménem daleko od svého původního revíru v Miami. Vypadá to, že zakotvil v malém městečku Iron Lake, kde se jeho cesty zkříží s psychopatickým podnikatelem jménem Kurt Caldwell. Ten se má stát hlavním záporákem celé nadcházející série a zahraje si ho charismatický Clancy Brown (Highlander, Hvězdná pěchota). V dalších rolích uvidíme Jamie Chung (Lovecraftova země), Julia Jones (Wind River), Alano Miller (Útěk za svobodou), Johnny Sequoyah (Believe) a Jack Alcott (The Good Lord Bird). Za kameru usedne dexterovský veterán, režisér Marcos Siega, který natočí šest z plánovaných deseti epizod.

Návrat sympatického vrahouna s přísným etickým kodexem je naplánovaný na podzim tohoto roku.