DEXTER: Plnohodnotný trailer odhaluje název i datum premiéry televizního revivalu

Nejoblíbenější sériový vrah Ameriky v nové upoutávce zápasí s přetvářkou i neovladatelnou touhou zabíjet

Vždycky měl svoje démony, proto se stáhl do ústraní. Dexter Morgan se vrací jako ctihodný občan zasněženého amerického zapadákova. Jenomže předstírání nové identity není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Jeho temný pasažér totiž netrpělivě vyčkává, připraven chopit se vhodné příležitosti. Stanice Showtime během virtuální akce Comic-con@Home konečně uvedla první plnohodnotnou upoutávku netrpělivě očekávaného návratu nejoblíbenějšího seriálového zabijáka. Desetidílná limitovaná série nazvaná DEXTER: NEW BLOOD dorazí na obrazovky už na podzim a slibuje důstojné zakončení televizního fenoménu.

Dexter vznikl podle stejnojmenné knižní série oceňovaného spisovatele Jeffa Lindseyho a vysílal se od roku 2006 až do léta 2013, kdy ho producenti pro kolísající kvalitu definitivně zařízli finální osmou řadou. Původně v titulu nikdo nezamýšlel pokračovat, nicméně showrunner Clyde Phillips a hlavní hvězda seriálu Michael C. Hall údajně přišli s natolik zajímavým námětem, že ho prostě nešlo ignorovat. Devátá sezóna tím pádem dostala zelenou. A nutno dodat, že všem dosavadní ukázkám se zatím podařilo bravurně vystihnout ducha původního seriálu. 

Televizní revival by se měl odehrávat 10 let po Dexterově zmizení během hurikánu Laura. Podle toho, co je zatím známo, titulní antihrdina zakotvil v malém městečku Iron Lake, kde se jeho cesty zkříží s psychopatickým podnikatelem jménem Kurt Caldwell. Ten se má stát hlavním záporákem celé nadcházející série a zahraje si ho charismatický Clancy Brown (Highlander, Hvězdná pěchota). V dalších rolích se objeví Jamie Chung, Julia Jones, Alano Miller, Johnny Sequoyah nebo Jack Alcott. Z původního obsazení se vedle hlavní hvězdy vrátí také epizodní John Lithgow jako Trinity Killer a chybět nebude ani Dexterova adoptivní sestra Debra, kterou si zopakuje Jennifer Carpenter. Zatímco Trinitiho návrat bude s největší pravděpodobností probíhat prostřednictvím flashbacků, spekuluje se o tom, že Debra by mohla přebrat roli Dexterova imaginárního společníka.

Velký comeback populárního vrahouna s přísným etickým kodexem je naplánován na 7. listopadu 2021.